Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Δεν λειτουργεί σχολείο γιατί λείπουν θρανία και καρέκλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, μέσα από τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 33ου δημοτικού Λάρισας.

Όπως εξηγούν, ενώ το κτίριο έχει κατασκευαστεί, δεν προχωρά όμως η μεταφορά του σχολείου στο νέο χώρο γιατί λείπουν τα… θρανία και οι καρέκλες!

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, να συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τις διπλές βάρδιες στο υπάρχον σχολείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 33ου ΔΣΛ καταγγέλλει την ανικανότητα και αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και οργανισμών, καθώς, ενώ το κτίριο του 33ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης έχει ήδη αποπερατωθεί, δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά του Σχολείου στο νέο διδακτήριο, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα της διπλής βάρδιας.

Η αδυναμία αυτή προκύπτει από την παντελή ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας να προμηθεύσει έγκαιρα τον απαιτούμενο, κατ” ελάχιστο, εξοπλισμό, δηλαδή τα θρανία και τα καθίσματα των μαθητών, ώστε να λειτουργήσει το νέο διδακτήριο.

Αφού, μετά από σχεδόν οκταετή αγώνα, ανεγέρθηκε το νέο διδακτήριο, εγκαίρως φρονώντας, μέσω της Πρωτοβάθμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης, υποβλήθηκε αίτημα, με αριθμό πρωτ. 3916/22-04-2013, προς Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων Α.Ε., για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού.

Ένα χρόνο μετά, κανείς δεν γνωρίζει και κανείς δεν μπορεί να μας πληροφορήσει για την πορεία έστω του αιτήματος. Αλλεπάλληλες οχλήσεις μας, προς υπευθύνους και μη, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτε το συγκεκριμένο. Όσο για τον «Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων», μάλλον «από – οργανισμός» πρέπει εφεξής να ονομάζεται. Η συνέπεια όλων αυτών όμως επιφέρεται στους ώμους των γονέων και των παιδιών που αναγκάζονται να υπομένουν την διπλοβάρδια για έναν ακόμα χρόνο, ενώ υπάρχει έτοιμο ένα διδακτήριο επτά εκατομμυρίων ευρώ.

Διαμηνύουμε πως η αντοχή μας ξεπεράστηκε και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως, όπως αγωνιστήκαμε για να γίνει το διδακτήριο, με το ίδιο σθένος θα αγωνιστούμε ξανά για τα προφανή. Δηλώνουμε, προς όλους τους υπευθύνους, πως αν δεν έχουμε τις πρέπουσες απαντήσεις άμεσα, το σχολείο σε διπλή βάρδια στην παλιά του θέση δεν πρόκειται να ανοίξει μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ας φροντίσουν, ότι δεν έπραξαν σε ένα χρόνο να το πράξουν σε δέκα μέρες.

Για όλα αυτά υπάρχουν υπεύθυνοι και οι ευθύνες τους θα αναζητηθούν».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.