Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Παρουσία του προέδρου Αναστασιάδη η εκδήλωση μνήμης για τον συνθέτη Μ. Τόκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο του κύπριου μουσικοσυνθέτη.

Η πόλης του, η Λεμεσός , και όλη η Κύπρος τίμησαν την μνήμη του κορυφαίου συνθέτη, Μάριου Τόκα, ο οποίος έφυγε από την ζωή, πριν έξι χρόνια, κτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Στην εκδήλωση παρέστη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και πλήθος κόσμου. Στο κατάμεστο θέατρο του Λανιτείου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,στον χαιρετισμό του, σημείωσε πως ο αείμνηστος συνθέτης τιμάται απ' όλους, όπως αποδεικνύει και η παρουσία στην εκδήλωση στελεχών και παραγόντων όλου του πολιτικού φάσματος.

"Μακάρι -ευχήθηκε - όλοι να τραγουδούσαμε τα ίδια τραγούδια και στο Εθνικό Συμβούλιο, έστω κι αν κάποιοι ήταν παράφωνοι"!, υπογράμμισε. Είπε, ακόμη, πως ο σεμνός και άξιος μουσικοσυνθέτης αλλά και σπάνιος άνθρωπος, όπως τον γνωρίσαμε, μελοποίησε τα όνειρα, τις χαρές και τους καημούς των απλών ανθρώπων που αγάπησε και ανέδειξε τα πάθη και τις ελπίδες της δοκιμασμένης Κύπρου. Δεν θα πάψουμε ποτέ να τραγουδούμε την ανεπανάληπτη μουσική του, συνέχισε και θα ζούμε πάντοτε τα τραγούδια αγάπης, νοσταλγίας και αγώνων που έγραψε στο σύντομο πέρασμά του από τη ζωή.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν η παιδική χορωδία του 20ου δημοτικού σχολείου, το μουσικό σχολείο «Μάριος Τόκας» και η χορωδία του 'Αρη Λεμεσού. Η τελευταία μαζί με τον Μανώλη Μητσιά και τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου, σε πνεύμα και ατμόσφαιρα μυσταγωγίας ερμήνευσαν το ορατόριο του αείμνηστου κύπριου συνθέτη «Θεογενήτωρ Μαρία».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, ο αδελφός του αείμνηστου Μάριου, Νίκος Τόκας, και εκ μέρους των φίλων του μεγάλου κ συνθέτη, Μιχάλης Σπανός ανέφερε: «Ο Μάριος με εφόδια το ταλέντο, το όνειρο και το πείσμα, έκανε το καθήκον του απέναντι στην συνείδηση του και τον στόχο του να περάσει απ' τη ζωή, ως ωφέλιμη ύπαρξη» «Ο Μάριος πορεύτηκε μεσ' τη ζωή, λες κι ήταν άλλος κι όχι αυτός. Για μένα ο Μάριος είναι σημαντικός, διότι έζησε, ως ασήμαντος», κατέληξε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.