Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Τα πάθη των παικτών στο σύγχρονο ποδόσφαιρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν κάποιος υποστήριζε ότι το ποδόσφαιρο βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία, δύσκολα θα μπορούσε να γίνει πιστευτός. Όμως τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε η FIF-Pro (Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) σε συνεργασία με έξι εθνικούς συνδέσμους επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από τρεις διαφορετικές ηπείρους, έρχεται να ανατρέψει τις όποιες στερεότυπες αντιλήψεις και να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Όπως προκύπτει, οι εν ενεργεία επαγγελματίες ποδοσφαιριστές εμφανίζουν προβλήματα; ψυχικής υγείας σε ποσοστό ανάλογο άλλων επαγγελματικών κατηγορών, ενώ το ποσοστό παθήσεων που εντάσσονται στην "ψυχική ασθένεια" αυξάνεται στους μη εν ενεργεία ποδοσφαιριστές.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αιτίες που προκαλούν τέτοιου είδους προβλήματα. Όπως θα δούμε και στη συνέχεια στους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, αιτίες μπορεί να είναι η καθυστέρηση ή μη καταβολή της μισθοδοσίας τους και τα "στημένα παιχνίδια". Δηλαδή, η επιτυχής ή μη επιχείρηση προσέγγισής τους με σκοπό τον προκαθορισμό αποτελέσματος.

Στους μη εν ενεργεία ποδοσφαιριστές καθοριστικός παράγοντας είναι το πέρασμα σε μια νέα ζωή που έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την προηγούμενη.

Ως παθήσεις που εντάσσονται στην ψυχική ασθένεια εγγράφονται στη μελέτη της FIFPro η θλίψη, η εξάντληση (κατάρρευση λόγω επαγγελματικών συνθηκών), η κατάθλιψη, η χαμηλή αυτοεκτιμήση, η επιρρέπεια στο αλκοόλ, το κάπνισμα και η κακή διατροφή.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.