Κυριακή 13 Απριλίου 2014

«Σπαζοκεφαλιά» το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αιτήσεις θα ελέγχονται ηλεκτρονικά ως προς την ακρίβειά τους.

Σε «σπαζοκεφαλιά» εξελίσσεται για την Παγκόσμια Τράπεζα η διαδικασία επιλογής των δύο Δήμων στους οποίους θα εφαρμοσθεί πιλοτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στην Ελλάδα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει αναλάβει να διαμορφώσει τα κριτήρια εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για την πιλοτική εφαρμογή του οποίου έχουν εγγραφεί 20 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014. Αν και τα βασικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος έχουν αποκρυσταλλωθεί δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει σε ποιους από τους 325 δήμους της χώρας θα εφαρμοσθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Παγκόσμια Τράπεζα δεν έχει καταλήξει στο εάν θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση δήμων της νησιωτικής ή της ηπειρωτικής χώρας και το εάν θα πρέπει πέραν από τα γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια να ισχύουν και άλλες παράμετροι.

Το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αναμένεται να είναι 200 ευρώ το μήνα, ενώ θα υπάρχει προσαύξηση 70 ευρώ για τον σύζυγο και κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί. Η παροχή αυτή θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Αρχικά το 2014 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα εφαρμοσθεί σε δύο δήμους, ενώ το 2015 θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Οι αιτήσεις που θα κληθούν να υποβάλουν οι δικαιούχοι θα ελέγχονται ηλεκτρονικά ως προς την ακρίβειά τους, κατόπιν διασταύρωσης με τα στοιχεία του Taxisnet και των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ και του ΟΓΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.