Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αλλαγές στα πρόστιμα και σε φόρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά τις αντιδράσεις το Μέγαρο Μαξίμου δρομολογεί αλλαγές στον φόρο υπεραξίας και στα πρόστιμα ενώ αναμένεται να επανεξετάσει και τις ρυθμίσεις για τους αγρότες.

Διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν άκρως προβληματικές ρυθμίσεις φορολογικού χαρακτήρα, που έχουν πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις, δρομολογεί η κυβέρνηση με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στον απόηχο της προχθεσινής του συνάντησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Η καθημερινή», στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να μειωθούν τα υπέρογκα πρόστιμα για την καθυστέρηση στην υποβολή δήλωσης για τον ΦΠΑ και να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των υπεραξιών κατά τη μεταβίβαση των ακινήτων. Μάλιστα, εντολή προκειμένου να αρχίσει η απαιτούμενη προεργασία έχει ήδη δοθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Για τις συγκεκριμένες αλλαγές «πιέζει» και το ΠΑΣΟΚ, καθώς χθες η Χαριλάου Τρικούπη ζήτησε επείγουσα συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, παρουσία και του γενικού γραμματέα εσόδων, Χάρη Θεοχάρη. Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να επανεξεταστούν και συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε «αναβρασμό».

Κατά τη συνάντηση με τον κ.Στουρνάρα, η Χαριλάου Τρικούπη προανήγγειλε ότι θα ζητήσει να αυξηθεί το εισοδηματικό όριο που έχει τεθεί για τη φορολόγηση των αγροτών, αλλά και να αλλάξει η διάταξη που προβλέπει την υποχρέωση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες σε μηνιαία βάση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.