Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σημάδια βασανισμού φέρει ο Ουκρανός ακτιβιστής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Ουκρανός ακτιβιστής Ντμίτρο Μπουλάτοφ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βίλνιους στη Λιθουανία "με εμφανή σημάδια βασανιστηρίων και απάνθρωπης συμπεριφοράς", όπως υποστήριξε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα.

Οι ουκρανικές αρχές έδωσαν άδεια στον 35χρονο ακτιβιστή να νοσηλευτεί στο εξωτερικό μετά από πιέσεις που δέχτηκαν από τη Δύση λόγω των φωτογραφιών και των βίντεο που έκαναν τον γύρο του κόσμου.



Η Λιθουανία, που προσφέρθηκε να προσφέρει δωρεάν ιατρική περίθαλψη στους τραυματισμένους Ουκρανούς ακτιβιστές, ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας από την Ε.Ε. για τα "βασανιστήρια" στην Ουκρανία, υπονοώντας ότι η χώρα μπορεί να παραβιάζει τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, κατά την οποία απαγορεύονται τέτοιες πράξεις.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να ζητήσει από το Κίεβο να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα (...) και να λάβει μέτρα για να τιμωρήσει τους ενόχους" ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου.

"Με σταύρωσαν, μου έκοψαν ένα αυτί και μου χάραξαν το πρόσωπο, με χτύπησαν σε όλο το σώμα", δήλωσε ο Μπουλάτοφ, ο οποίος υποστηρίζει ότι απήχθη στις 22 Ιανουαρίου και αφέθηκε ελεύθερος οκτώ ημέρες μετά, σε ένα δάσος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.