Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πώς θα γίνεται η παρακράτηση φόρου από μισθωτές υπηρεσίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες κλίμακες θα ακολουθηθούν.

Σήμερα ή το αργότερο αύριο Πέμπτη αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η εγκύκλιος για την παρακράτηση του φόρου και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές που θα καταβληθούν στους δικαιούχους από 1-1-2014.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης απαντώντας μέσω twitter σε ερώτηση φορολογουμένου για το αναμένεται κάποια εγκύκλιος για την παρακράτηση φόρου από μισθωτές υπηρεσίες αποκάλυψε πως έχει ήδη προωθηθεί για να δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Η εγκύκλιος για την παρακράτηση του φόρου και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αναφέρει πως το εισόδημα από μισθούς, συντάξεις και μισθούς με έκδοση τιμολογίου ή απόδειξης για παροχή υπηρεσιών υποβάλλεται σε φόρο σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

Κλίμακα μισθωτών-συνταξιούχων



Κλιμάκιο Εισοδήματος (Ευρώ)
Φορολογικός Συντελεστής %
Φόρος Κλιμακίου (Ευρώ)
Σύνολο Εισοδήματος (Ευρώ)
Σύνολο Φόρου (Ευρώ)
25.000
22
5.500
25.000
5.500
17.000
32
5.440
42.000
10.940
Υπερβάλλον
42



Για την ειδική εισφοράς αλληλεγγύης θα ορίζεται πως στο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες που αποκτούν οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό, οι συνταξιούχοι από φορείς κύριας ασφάλισης, οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες με σχέση μίσθωσης εργασίας πάνω από ένα έτος στον ίδιο εργοδότη ή με σχέση μίσθωσης εργασίας αορίστου χρόνου, οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού που παρέχουν υπηρεσίες σε εμπορικά πλοία, διενεργείται παρακράτηση από τους εργοδότες ή από τους φορείς που καταβάλλουν κύριες συντάξεις έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του ίδιου άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.