Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αναστέλλεται πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του ΕΚΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απόφαση πάρθηκε μετά τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ και των σχολικών συμβούλων.

Δεν θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την «Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» που είχε προκηρύξει το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ) μετά τις αντιδράσεις τόσο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.

Το εν λόγω πρόγραμμα που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είχε κόστος συμμετοχής 100 ευρώ, είχε ως σκοπό να συμβάλλει στις ανάγκες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σχετικά με την επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των ελληνικών σχολείων για το σχολικό έτος 2013 -2014.

Στόχος του επιμορφωτικού προγράμματος, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, ήταν να παρουσιάσει αναλυτικά το νομοθετικό πλαίσιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, τη μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησής τους, τη χρήση εφαρμογών και να εξοικειώσει τους εκπαιδευτικούς στη χρήση εξειδικευμένων λογισμικών που θα συμβάλλουν δραστικά στο έργο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση υλοποίησης του προγράμματος προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων που σε σχετική της επιστολή χαρακτήριζε απαράδεκτο το γεγονός να εμπορευματοποιούνται η επιμόρφωση σε «νομοθετήματα» του κράτους και ειδικά σε αυτά που αφορούν την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Η ΟΛΜΕ με τη σειρά της, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, συντασσόμενη με τους σχολικούς συμβούλους καλούσε το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών να προχωρήσει σε ανάκληση του προγράμματος.

Η ΟΛΜΕ στο κείμενό της τονίζει μεταξύ των άλλων ότι «η συμμετοχή του ΕΚΠΑ σε τέτοια προγράμματα, και μάλιστα με πληρωμή από τους εκπαιδευτικούς, δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική ενάντια στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή όπου η εκπαιδευτική κοινότητα αγωνίζεται στο σύνολό της για το αντίθετο».

Μετά από τις αντιδράσεις τόσο της ΟΛΜΕ όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων το σεμινάριο κατέβηκε από την ιστοσελίδα του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.