Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ανήλικοι επιτέθηκαν σε νεαρό με νοητική καθυστέρηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, συνελήφθησαν στη Γαλλία μετά την ανάρτηση στο Facebook ενός βίντεο, στο οποίο διακρίνονται να βιαιοπραγούν σε βάρος ενός νεαρού με νοητική υστέρηση.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, η επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή σε ένα πάρκο της Φοντέν, κοντά στην Γκρενόμπλ. Στο βίντεο, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, διακρίνονται δύο από τα παιδιά να κρατούν από τα χέρια το θύμα τους, να το σπρώχνουν και να το ρίχνουν σε ένα ρυάκι.

Τη Δευτέρα, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τα παιδιά, ηλικίας 14 και 15 ετών, ενώ την Τρίτη συνελήφθησαν άλλοι δύο ανήλικοι, ένας 12χρονος και ένας 16χρονος. Οι δύο μεγαλύτεροι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ ο 12χρονος αφού έδωσε κατάθεση στην αστυνομία, παραδόθηκε στους γονείς του.

Το θύμα των παιδιών, είναι ένας 18χρονος που φοιτά σε ειδικό σχολείο και ο οποίος τελικά δεν τραυματίστηκε.

Το βίντεο σχολιάστηκε περισσότερες από 19.000 φορές, μέχρι τη στιγμή που αποσύρθηκε από το Facebook. Σε ανακοίνωσή της, η υπουργός Μαρί-Αρλέτ Καρλοτί, είναι αρμόδια για θέματα που αφορούν στα άτομα με ειδικές ανάγκες, κατήγγειλε τη "βάρβαρη επίθεση" και το "σοκαριστικό έγκλημα" σε βάρος του 18χρονου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.