Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

"Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω..."

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο, για την χώρα μας (αχ Ελλαδίτσα), να συναντάς παράνομα σταθμευμένα οχήματα σε χώρους που δεν θα έπρεπε. Τις περισσότερες φορές που το βλέπουμε αδιαφορούμε, γιατί κι εμείς κάποια φορά έχουμε υποπέσει στο ίδιο σφάλμα. Όταν όμως η θέση αυτή είναι ταυτόχρονα πάνω σε ειδική ράμπα, που έχει κατασκευάσει ως παροχή προσβασιμότητας ο δήμος, για τους ανθρώπους που κινούνται με αμαξίδιο τότε αλλάζει το θέμα. Τότε δεν μιλάμε για ένα απλό λάθος. Ούτε για ένα μικρό λαθάκι. 


Μιλάμε για μια γαϊδουρινή συμπεριφορά από τον οδηγό του οχήματος (που φαίνεται και στις πιο κάτω φωτογραφίες) που όπως μας πληροφόρησε φίλος του Blog (κύριος Κώστας), σταθμεύει μόνιμα εκεί (επί της Ακροπόλεως και Κεραμεικού.. στη Νίκαια) το αυτοκίνητό του. Παρότι λοιπόν του έχουν γίνει συστάσεις, ο κύριος αυτός δείχνει να μην νοιάζεται για τίποτα και σίγουρα όχι για τον συμπολίτη που έχει ανάγκη. Και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που μας έστειλε ο αγανακτισμένος φίλος του Blog, η συγκεκριμένη ράμπα όταν κλείνεται από οποιοδήποτε όχημα και παρεμποδίζει την πρόσβαση και μετακίνηση σε οποιοδήποτε άτομο με αναπηρικό αμαξίδιο ή άλλο άνθρωπο που έχει μαζί του ένα καρότσι με μωρό. Να μην ξεχάσουμε όμως, πως επίσης θέτει σε κίνδυνο και την ακεραιότητα και την υγεία των ατόμων με με προβλήματα όρασης ή τυφλούς, που θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν, μόνοι τους (με την βοήθεια του ειδικού μπαστουνιού που έχουν) και χωρίς να είναι μαζί τους κάποιο άτομο που βλέπει, την ειδική χάραξη που έχει στο πεζοδρόμιο και καταλήγει πλέον (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) στο καπό του αυτοκινήτου, χωρίς να έχουν άλλη εναλλακτική διαδρομή, αφού εκεί τελειώνει και οδηγεί η ειδική χάραξη.









Παρά τις πολλαπλές καταγγελίες στην αστυνομία (όπως έγραψε ο φίλος μας, έχει χάσει κι αυτός τον αριθμό πόσες είναι), ούτε αυτή κατάφερε να τον νουθετήσει και να κάνει κάτι, ώστε να του αλλάξει μυαλά. Την δε μοναδική φορά που πήγε στον τόπο "του εγκλήματος", οι αστυνομικοί δήλωσαν πως η ράμπα δεν φαίνεται να είναι ράμπα και πως μάλλον την κατασκεύασε ο ίδιος για να παρκάρει στο πεζοδρόμιο. Να συγχαρούμε λοιπόν και τους αστυνομικούς που πήγαν στο χώρο και δεν διέκριναν τις ειδικές διαγραμμίσεις για τυφλούς και για άτομα με προβλήματα όρασης (που εγώ προσωπικά και μόνο από τις φωτογραφίες και χωρίς να πάω εκεί τις είδα...) και πως συνεχίζουν και πέρα από το χώρο αυτό, άρα και δεν θα τις κατασκεύαζε κάποιος που απλά θέλει να παρκάρει σε ράμπα και δεν τις επέκτεινε πάνω στο υπόλοιπο πεζοδρόμιο. Ασχέτως αυτής της αντίληψης των αστυνομικών, ας τους θυμίσουμε επίσης, πως (μάλλον) τα οχήματα δεν επιτρέπεται να σταθμεύουν πάνω στα πεζοδρόμια, που όπως λέει και η ονομασία τους είναι για τους πεζούς.

Αναρωτιέμαι τελικά, θα βρεθεί κάποιος να δώσει λύση στο πρόβλημα των φίλων εκεί στην Νίκαια, ή ο κύριος με την BMW (αν διέκρινα καλά την μάρκα του οχήματος) όπως και άλλοι θα συνεχίσουν να παρεμποδίζουν την ομαλή μετακίνηση των υπολοίπων;

Κλείνοντας θα γράψω, πως ο τίτλος του άρθρου δεν είναι καθόλου τυχαίος. Είναι άλλωστε και το σλόγκαν της κίνησης πολιτών (λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ), που μάλλον θα έπρεπε να γεμίσουν με τα γνωστά τους αυτοκόλλητα όλο το όχημα αυτό.


Υ.Γ. Θα παρακαλέσω το άρθρο αυτό να μην αντιγραφεί, γιατί είναι προσωπικό, αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να το κοινοποιήσει.

Νότης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.