Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Σεμινάρια Γονέων Αυτιστικών Παιδιών στο Κέντρο Υποστήριξης Γονέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αγαπητοί Γονείς!

Εσείς που είστε γονιός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού περνάτε πολλές δυσκολίες λόγω της εγωκεντρικής συμπεριφοράς του παιδιού σας. Η διαταραχή του αυτισμού είναι μια διαταραχή στη σχέση με άλλον άνθρωπο και αυτό το κάνει πολύ περίπλοκο και δύσκολο. Παρατηρείτε ότι το παιδί σας είναι απόμακρο συναισθηματικά, κοινωνικά και επικοινωνιακά. Αυτό προκαλεί συναισθήματα απόγνωσης, απελπισίας και σύγχυση, τα οποία το παιδί με τη σειρά εισπράττει από σας.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε και να δείτε ότι υπάρχει τρόπος για να επικοινωνήσετε με το παιδί σας, σας προτείνουμε κάτι που κυριολεκτικά θα σας απελευθερώσει! Ο λόγος είναι για το θεραπευτικό παιχνίδι ΚΑΛΕΣΜΑ! Το Κάλεσμα είναι μία μέθοδος που εφαρμόζεται παγκοσμίως με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και έχει αλλάξει ραγδαία την ζωή πολλών οικογενειών.

Τι έχει να σας προσφέρει το θεραπευτικό παιχνίδι Κάλεσμα;
Επικοινωνία με το παιδί σας, αμοιβαιότητα, χαρά, γέλιο, ηρεμία, αποδοχή! Και οπωσδήποτε ουσιαστική εξέλιξη στο παιδί σας σχετικά με την επικοινωνία, τη συνεργασία, το λόγο και τη μάθηση.

Δώστε την ευκαιρία σε εσάς και το παιδί σας να μοιραστείτε αληθινές στιγμές στοργής και κατανόησης! Ελάτε στο Κέντρο μας να σας δείξουμε πώς μπορείτε να κερδίσετε αυτές τις στιγμές με το παιδί μέσα από το παιχνίδι. Το δωμάτιο με τον καθρέφτη θα σας δώσει την δυνατότητα να μας δείτε πώς παίζουμε με τα παιδιά και να μάθετε να κάνετε και σεις το ίδιο στο σπίτι σας!

Περιμένουμε να μοιραστούμε την χαρά του παιχνιδιού μαζί σας!!!Σας προσκαλούμε στις 10-3-2014, ώρα 17.30 με ελεύθερη είσοδο να γνωριστούμε και να σας δείξουμε την δουλειά μας! Κάνετε κράτηση τηλεφωνικά-περιορισμένες θέσεις!

Με εκτίμηση,
Μαρέικε Στέεμαν-Κοκκαλίδου
Παιδοψυχολόγος.

Το Κέντρο Υποστήριξης Γονέων έχει ως σκοπό να προσφέρει κατανόηση και στήριξη σε γονείς (παιδιών με αυτισμό, άλλες διαταραχές ή προβλήματα συμπεριφοράς), και να τους δείξει καινούριους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων των παιδιών, ώστε να τους ενισχύσει στο γονεϊκό ρόλο και να χαίρονται (πάλι) τα παιδιά τους.
Δίνει ουσιαστική, συστηματική ενημέρωση και εκπαίδευση σε γονείς, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες για να παροτρύνουν οι ίδιοι την επιθυμητή συμπεριφορά στα παιδιά τους και να βελτιώσουν τις σχέσεις ανάμεσα τους.
Η εκπαίδευση και υποστήριξη γονέων γίνεται με μεθοδικό και πρακτικό τρόπο, και δίνει την δυνατότητα στο γονιό να εφαρμόζει, αυτό που μαθαίνει, καθημερινά με το παιδί του, με σκοπό να διαφοροποιείται σταδιακά η αντιμετώπιση το

Κέντρο Υποστήριξης Γονέων
Ελλησπόντου 22
Καλαμαριά

2310 450941 ή 6940402054
ypostirixigoneon@gmail.com
Μάθετε για εμάς στο www.kyg.gr και στο facebook: ΑΥΤΙΣΜΟΣ / ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΟΝΕΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.