Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

«Απαίτηση είναι το κτύπημα των καρτέλ κι όχι η υποβάθμιση της ποιότητας στα τρόφιμα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών για τις συστάσεις ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό.

Απαίτηση των καταναλωτών είναι το κτύπημα των καρτέλ και όχι η υποβάθμιση της ποιότητας στα τρόφιμα, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με αφορμή, όπως επισημαίνει, την υιοθέτηση από την Ελληνική Κυβέρνηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό στην Ελληνική αγορά.

«Οι προτάσεις του ΟΟΣΑ το μόνο που κάνουν είναι στο όνομα του ανταγωνισμού και της μείωσης των τιμών, είναι να εξυπηρετούν τα μεγάλα εισαγόμενα (κυρίως) συμφέροντα τροφίμων στους τομείς του γάλακτος και του άρτου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εγχώρια παραγωγή και οικονομία» αναφέρει η οργάνωση και σημειώνει ότι με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, προωθούνται στην αγορά η κατεψυγμένη και βιομηχανοποιημένη ζύμη άρτου καθώς και η εισαγωγή γάλακτος από το εξωτερικό, σε βάρος των αρτοποιών και των παραγωγών ή των συνεταιρισμών γάλακτος.

«Κανείς καταναλωτής δεν λέει όχι στο να πωλείται ο άρτος με το ζύγι. Όλοι όμως οι καταναλωτές απαιτούμε ποιότητα στο γάλα και τον άρτο, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των τιμών και το πώς αυτές διαμορφώνονται» καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης των καταναλωτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.