Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Όταν δεν είναι ξεκάθαρο αν τα παιδιά έχουν μαθησιακές δυσκολίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν οι γονείς δεν προσφύγουν στην πενταμελή Δευτεροβάθμια ΕΔΕΑ, υπερισχύει η ΚΕ.Δ.Δ.Υ
.
Με έγγραφό της η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Χανιών ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών τι συμβαίνει στην περίπτωση που υπάρχει διάσταση απόψεων στις γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ και των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων (ΙΠΔ) για τον ίδιο μαθητή.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο ότι σύμφωνα με το Νόμο 3699 (ΦΕΚ 199/2-10-2008, άρθρο 5, παρ. 4), «όταν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των γνωματεύσεων των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και των ΙΠΔ για τον ίδιο μαθητή, οι γονείς έχουν δικαίωμα προσφυγής σε πενταμελή Δευτεροβάθμια ΕΔΕΑ, που συγκροτείται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η απόφαση της δευτεροβάθμιας ΕΔΕΑ είναι οριστική. Στην περίπτωση που υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των γνωματεύσεων των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και των ΙΠΔ για τον ίδιο μαθητή και οι γονείς δεν προσφύγουν στην πενταμελή Δευτεροβάθμια ΕΔΕΑ, υπερισχύει η γνωμάτευση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.».

Η προσφυγή στην Δευτεροβάθμια ΕΔΕΑ ισχύει και στις περιπτώσεις γονέων /κηδεμόνων του μαθητή που διαφωνούν ως προς το κατάλληλο πλαίσιο στήριξης του παιδιού τους, ακόμα κι όταν δεν έχουν άλλη γνωμάτευση εκτός από αυτή του ΚΕ.Δ.ΔΥ. Σύμφωνα με το Νόμο 4186 (ΦΕΚ 193/17-9-2013), άρθρο 28, παρ. 14 «Τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα αναφορικά με την κατάταξη, εγγραφή, μετεγγραφή και φοίτηση στην κατάλληλη σχολική μονάδα ΕΑΕ, καθώς και για το κατάλληλο πλαίσιο υποστήριξης στο γενικό σχολείο.

Όπου υπάρχει διαφωνία με τους γονείς ή κηδεμόνες του μαθητή είτε προσωπική είτε διότι υπάρχει διάσταση μεταξύ της γνωμάτευσης που τελικώς εξεδόθη από το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και εκείνης που ενδεχομένως οι γονείς ή κηδεμόνες του μαθητή έλαβαν από Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στο οποίο δεν μετείχε ειδικός παιδαγωγός, υπερισχύει η γνωμάτευση του ΚΕ.Δ.Δ.Υ και οι γονείς ή κηδεμόνες δύνανται να προσφύγουν στην Δευτεροβάθμια ΕΔΕΑ της οποίας η απόφαση είναι οριστική».

Επιπλέον, οι γνωματεύσεις του ΚΕ.Δ.Δ.Υ, ακόμα κι όταν οι μαθητές δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, πρέπει να συνοδεύουν το φάκελο του μαθητή στις εγγραφές, μετεγγραφές και στην αλλαγή βαθμίδας εκπαίδευσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.