Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Προτεραιότητα σε δασκάλους και νηπιαγωγούς από το υπουργείο Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι περιορισμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού οδήγησαν στην κάλυψη κενών μέσω του ΕΣΠΑ.

Δεν πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών μέσω τακτικού προϋπολογισμού στους κλάδους ΠΕ05- Γαλλικής Γλώσσας και ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας για το λόγο ότι το Υπουργείο Παιδείας έδωσε προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών σε δασκάλους και νηπιαγωγούς δαπανώντας στις δυο αυτές ειδικότητες τις 1566 πιστώσεις. Το παραπάνω προκύπτει από απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας σε ερώτηση για τα κενά σε ειδικότητες ξένων γλωσσών.

Οι περιορισμένες πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού οδήγησαν το Υπουργείο Παιδείας στο να καλύψει πολλά από τα κενά μέσω πιστώσεων από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) κατόπιν σχετικών ενεργειών της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογών Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο των υλοποίησης των συγχρηματοδοτημένων πράξεων πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες προσλήψεις σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων το Υπουργείο Παιδείας με τα στοιχεία που παραθέτει αναφέρει ότι έγιναν 2980 προσλήψεις που κατανέμονται ως εξής:Αγγλικής
447
Καλλιτεχνικών
805
Γυμναστές
188
Μουσικής
538
Πληροφορικής
247
Θεατρικών Σπουδών
701
Δραματικής Τέχνης
54
Το Υπουργείο Παιδείας τονίζει για ακόμη μια φορά ότι το αίτημα του στις 13.11.2013 για την χορήγηση 1500 συμπληρωματικών πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών απορρίφθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.