Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Εφαρμογή βοηθά στη γεφύρωση του διατροφικού χάσματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παγκόσμιο διαδραστικό application που καταπολεμά την παχυσαρκία και τον υποσιτισμό
.
Έχοντας ως μότο τη φράση «η ισορροπία δεν είναι φιλανθρωπία», προωθείται μια νέα πρωτοποριακή εφαρμογή που έχει στόχο να συμβάλει στις προσπάθειες να περιοριστεί το τεράστιο χάσμα μεταξύ του ανεπτυγμένου και του αναπτυσσόμενου κόσμου όσον αφορά τη διατροφή/σίτιση.

Πρόκειται για την εφαρμογή «Γίνε ο διαιτολόγος σου, άλλαξε εσένα, άλλαξε τον κόσμο όλο», μια παγκόσμια διαδραστική εφαρμογή από ειδικούς υγείας, για επαφή, ενημέρωση και τακτική παρακολούθηση του παχύσαρκου ατόμου, δημιουργός της οποίας είναι ο Msc κλινικός Διαιτολόγος, Δημήτρης Πέτσιος. Η εφαρμογή έχει περάσει στους φιναλίστ του διαγωνισμού καινοτομίας της Samsung, Launching People Greece.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 3,7 δισ. άνθρωποι υποσιτίζονται καθημερινά. 18.000 με 40.000 παιδιά λιμοκτονούν καθημερινά, ενώ κάθε μέρα πάνω από 20.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από ασιτία.

Ταυτόχρονα, περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι. Από αυτούς 822 πεθαίνουν καθημερινά από την παχυσαρκία. Η παχυσαρκία κοστίζει μόνο στις ΗΠΑ περίπου 600 δισ. δολάρια ανά έτος.



Την ίδια στιγμή 173 δισ. δολάρια ανά έτος θα έλυναν το πρόγραμμα του παγκόσμιου υποσιτισμού σε μία δεκαετία. Ο Δημήτρης προτείνει τη βοήθεια της τεχνολογίας και των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας, ώστε το κάθε παχύσαρκο ή υπέρβαρο άτομο θα έρχεται σε επαφή με ειδικούς υγείας για ενημέρωση και τακτική παρακολούθηση. Ο απώτερος σκοπός θα είναι η βελτίωση της υγείας και της ψυχολογίας του θεραπευομένου αλλά και η αντιμετώπιση του φαινόμενου του παγκόσμιου υποσιτισμού, καθώς μέρος των εσόδων αυτής της συνδρομητικής αυτής υπηρεσίας θα διατίθεται στο σκοπό αυτό. Με σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές, και ειδικά δομημένες συνεδρίες με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της κοινωνικής δικτύωσης, η αυτοβελτίωση του θεραπευομένου θα θεραπεύει και την παγκόσμια πείνα.

Ο Δ. Πέτσιος αναφέρει σχετικά: «Υπάρχουν εφαρμογές που είναι απρόσωπες και αυτοματοποιημένες, χωρίς αλληλεπίδραση με το θεραπευτή. Εδώ το άτομο έχει μόνιμη επαφή και καθοδήγηση από ειδικό. Μια παγκόσμια εφαρμογή με στόχο την υγεία, δίαιτα, άσκηση και ψυχολογία. Έτσι, μέσω ιντερνετικών αλλά και mobile εφαρμογών θα εξασφαλίζονται οι συνθήκες πλήρους εφαρμογής ειδικών πρωτοκόλλων αλλαγής συμπεριφοράς σε σχέση με τη διατροφή, την ψυχολογία και την άσκηση του ατόμου, όπου κι αν βρίσκεται αυτό στον κόσμο. Η βελτίωση της υγείας του ατόμου του ανεπτυγμένου πολιτισμού, θα βελτιώνει την υγεία και του ατόμου του υποανάπτυκτου πολιτισμού…Για να μπορούν όλοι να ζουν και καλύτερα αλλά και περισσότερο.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.