Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Χατζηδάκης: Έτσι θα καθορίσουμε το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για το σχέδιο ρύθμισης των δανείων μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφέροντας ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μία λύση η οποία θα στηρίζεται σε έναν Κώδικα Δεοντολογίας που θα υιοθετηθεί προηγουμένως από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως είπε, η Τράπεζα της Ελλάδος θα εκδώσει έναν Κώδικα Δεοντολογίας μέχρι το τέλος του χρόνου και θα υπάρξει ένας ολόκληρος μηχανισμός ενημέρωσης, πληροφόρησης και στήριξης των δανειοληπτών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι θα αλλάξει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας θα στηρίζεται, μεταξύ των άλλων, σε δύο αρχές, που είναι ο συνεργάσιμος δανειολήπτης και τα μίνιμουμ όρια διαβίωσης. «Όταν λέμε αποδεκτά όρια διαβίωσης, δεν εννοούμε απλά και μόνο πόσο χρειάζεται, για να ζήσει κάποιος, ανάλογα με την οικογενειακή του κατάσταση, αλλά εννοούμε πως μπορεί να επιβιώσει, βγάζοντας τα πέρα και με τις τράπεζες», διευκρίνισε.

«Τη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα την κάνει η ίδια ομάδα που έκανε και τις διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς», κατέληξε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.