Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«Είμαι γαϊδαρος, παρκάρω όπου θέλω»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Βρήκατε ποτέ κολλημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας ένα αυτοκόλλητο που έγραφε «είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω»; Δεν πρόκειται για αστείο, που σκάρωσε κάποιος φίλος σας, αλλά είναι ο τρόπος αντίδρασης Ελλήνων πολιτών, επειδή με το όχημά σας δεσμεύετε δημόσιο χώρο.

Με βασικό ζητούμενο, λοιπόν, την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου και με τη διαμαρτυρία ότι οι πολίτες δεν περπατούν ελεύθερα πουθενά, η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών ενώνει τη φωνή της με αντίστοιχες οργανώσεις στην Αθήνα και καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να δώσουν δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση «Οι Πεζόδρομοι μας Ανήκουν».

Η γιορτή διεκδίκησης ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι (θα διαρκέσει έως τις 14.30) στη συμβολή της οδού Μελενίκου με την πλατεία Ροτόντας. Με την έναρξη, μέλη ομάδας αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν φραστικά κατά των συμμετεχόντων σε αυτήν.

Όπως επιπλέον δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γρηγόρης Μαυράκης, λίγο πριν την έναρξη της γιορτής διεκδίκησης, στον χώρο προσήλθε περιπολικό, οι άντρες του οποίου απομάκρυναν τους πλανόδιους και προχώρησαν και στη σύλληψη δύο εξ αυτών.

Η γιορτή διεκδίκησης του δημόσιου χώρου γίνεται με πλακάτ διαμαρτυρίας, αλλά και μουσική, κρασί και σουβλάκια. Συμμετέχει η ομάδα κρουστών Κρουστόφωνο και η μπάντα χάλκινων πνευστών Μακεδονική Φανφάρα. Ξυλοπόδαροι γάιδαροι μοιράζουν αυτοκόλλητα.

«Ο πεζός έχει δικαίωμα να ζει σε αστικά κέντρα και χωριά, οργανωμένα για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου και όχι του αυτοκινήτου, βάσει του άρθρου 1 του Ευρωπαϊκού Χάρτη δικαιωμάτων του πεζού», τόνισε ο κ. Μαυράκης.

Οι συμμετέχοντες στη γιορτή διεκδίκησης λένε τρία μεγάλα «όχι»: στην κατάληψη των πεζοδρόμων από αυτοκίνητα και εμπορεύματα, στη μετατροπή πεζοδρομίων σε πλατείες τραπεζοκαθισμάτων και στην κίνηση αυτοκινήτων και μηχανών σε πεζοδρόμους.





-----------------

Που θα βρείτε όμως αυτά τα αυτοκόλλητα;


Μπορείτε να προμηθευτείτε τα αυτοκόλλητα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα (e-shop, πάνω δεξιά στην οθόνη σας) είτε από τα σημεία διάθεσης .

Τιμές: 8 ευρώ τα 100, 28 τα 500, 50 ευρώ τα 1000 αυτοκόλλητα.

Ο τιμές είναι ίδιες για όλα τα έντυπα: Αυτοκόλλητα γάιδαρος, εικονική κλήση, οδηγός τυφλών, θέσεις ΑΜΕΑ.

Ξεκινάτε διστακτικά; Σας δυσκολεύει το ποσό των 8 ευρώ; Σας στέλνουμε δωρεάν το πακέτο "πανθηράκι" με 20 αυτοκόλλητα. Βάλτε μια κανονική παραγγελία στο e-shop για 100 αυτοκόλλητα, αλλά στο πεδίο "Παρατηρήσεις" σημειώστε "Πανθηράκι 20 αυτοκόλλητα". Θα σας στείλουμε 20 χωρίς χρέωση. Για αναλυτικότερες οδηγίες στείλτε μας e-mail στο streetpanthers παπάκι gmail τελεία com.

 

Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω

Διαστάσεις 94mm × 94mm

Διχρωμία, σε μαύρο και φωσφοριζέ πορτοκαλί για να είναι χαρακτηριστικό και ορατό από μακριά. Το σχήμα και οι διαστάσεις έχουν επιλεγεί με βάση την εμπειρία από τις προηγούμενες εκδόσεις, έτσι ώστε να χωράει στην τσέπη χωρίς να τσακίζει και να αποκολλάται εύκολα και γρήγορα από το προστατευτικό χαρτί. Με οδηγίες συνετής αυτοκόλλησης στην πίσω πλευρά.

 

Ενοχλώ; Σκασίλα μου! Παρκάρω όπου γουστάρω

Διαστάσεις 94mm × 94mm

Ό,τι ισχύει για το Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω ισχύει και εδώ. Η διαφορά ανάμεσα στα δυο αυτοκόλλητα εντοπίζεται στο κείμενο. Η λεκτική αναφορά στο συμπαθές οπληφόρο θηλαστικό έχει αφαιρεθεί και στη θέση της έχει μπει η φράση Ενοχλώ; Σκασίλα μου! η οποία, από πραγματολογική σκοπιά, σημαίνει το ίδιο πράγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.