Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Ζουν χωρίς ρεύμα και νερό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εδώ και πέντε μήνες, η τύχη τους έχει εγκαταλείψει και η κοινωνία αδιαφορεί για την κατάσταση στην οποία είναι αναγκασμένοι να ζουν, καθώς η πενταμελής οικογένεια από τη Μυρτιά έχει για σπίτι της ένα παράπηγμα, κατασκευασμένο από νάιλον, χωρίς ρεύμα και νερό.

Οι δύο γονείς, μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους, από τον Αύγουστο του 2013 που έφυγαν από το σπίτι που είχαν νοικιάσει και στέγαζαν την οικογένειά τους, ζουν σε μία σκηνή, την οποία έχουν μετατρέψει σε σπίτι κάτω από άθλιες συνθήκες, καθώς εκεί μένουν χωρίς ρεύμα και νερό.

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση τώρα το χειμώνα, αφού τα πέντε μέλη είναι εκτεθειμένα στη βροχή και το κρύο και τα τρία ανήλικα παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά κρυολογήματα.Ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος και η σύζυγός του Αικατερίνη Διονυσοπούλου, το τελευταίο διάστημα, έχουν «εγκλωβισθεί» στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και η μοναδική βοήθεια που έχουν, είναι τα τρόφιμα που μπορούν να λαμβάνουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πύργου. Ο 33χρονος πατέρας, χωρίς δουλειά, καθημερινά βρίσκεται στην αναζήτηση μεροκάματου και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις τεράστιες ανάγκες της οικογένειάς του.

Από την άλλη, η 27χρονη, Αικατερίνη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεγαλώσει τα τρία ανήλικα παιδιά της, τα οποία κάθε βράδυ κοιμούνται με τα μπουφάν, για να προστατευθούν από το κρύο. Μέχρι σήμερα, πέντε μήνες μετά, δεν έχει βρεθεί για εκείνους μία στέγη, ένα λυόμενο που έχουν ζητήσει, για να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς, χωρίς να φοβούνται το κρύο και το σκοτάδι.

Όπως αναφέρει στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος, τα μεροκάματα έχουν εκλείψει και χρήματα δεν υπάρχουν, για να αγοράσουν τα απαραίτητα τρόφιμα. Το μόλις 3 μηνών αγοράκι τους, αλλά και τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 5 και 3,5 ετών, αντίστοιχα, για μόνη ασχολία έχουν κάποια σπασμένα παιχνίδια. Μάλιστα, πολλές φορές, η δύσκολη κατάσταση αποτυπώνεται στην πείνα και την εξαθλίωση, την οποία βιώνουν, μην έχοντας ούτε γάλα, για να ταίσουν τα παιδιά τους. Εκείνο που ζητούν οι δύο γονείς είναι να βρεθεί μία στέγη, για να καταφέρουν να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα τρία ανήλικα παιδιά τους με αξιοπρέπεια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.