Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τίγρης περιπλανιόταν στους δρόμους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάτοικοι μιας μικρής πόλης στην Αργεντινή, αναγκάστηκαν να σκοτώσουν μια τίγρη της Βεγγάλης, η οποία περιπλανιόταν ελεύθερη στους δρόμους.

Οι κάτοικοι του Πάσο Βιέχο αρχικά επιχείρησαν να πιάσουν με λάσο την ενήλικη τίγρη. Όταν απέτυχαν, αποφάσισαν να την πυροβολήσουν, καθώς εκτίμησαν ότι υπήρχε πιθανότητα να τους επιτεθεί.

«Αναστατώθηκα όταν την είδα νεκρή, αφού είμαι ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, διακυβευόταν η ασφάλεια ανθρώπων», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Λουίς Ανδράδε, στο ραδιοφωνικό σταθμό Δίκτυο 3 (Cadena 3).

Ο Ανδράδε υπογράμμισε ότι «το ζώο φαινόταν «επιθετικό, εμφανώς νευρικό και οι ντόπιοι δεν είχαν άλλη επιλογή. Δεν είχαμε βέλη με ηρεμιστικό για να τη ναρκώσουμε, όπως κάνουν στο National Geographic».

Οι αρχές στο Πάσο Βιέχο, το οποίο βρίσκεται 800 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες, δε γνωρίζουν από πού απέδρασε η τίγρης.

Το άγριο ζώο φαίνεται ότι τρεφόταν καλά και τα νύχια του ήταν λιμαρισμένα, στοιχεία που υποδεικνύουν ότι πρόσφατα ζούσε σε αιχμαλωσία.

Οι τίγρεις της Βεγγάλης συγκαταλέγονται στα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση. Συνολικά πιστεύεται ότι παγκοσμίως απομένουν περίπου 2.500 τίγρεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ζουν στην Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.