Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Ποιοί φεύγουν από το Δημόσιο το 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πεντακόσιοι επίορκοι, 1.000 υπάλληλοι για ιατρικούς λόγους, 1.500 από ΔΕΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις, 2.400 γιατροί του ΕΟΠΥΥ και 6.000 από την «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας απομακρύνονται από το Δημόσιο το 2014.

Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου αλλά και απομακρύνσεις υπαλλήλων που θα έχουν τεθεί ή πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα ολοκληρώνουν την 8μηνη παραμονή τους στο ιδιότυπο καθεστώς χωρίς να καταφέρουν να μετακινηθούν θα πραγματοποιηθούν οι 11.400 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 που προβλέπονται από το Μνημόνιο.

Ο τελικός σχεδιασμός έχει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου και έχει προέλθει από την συνεργασία όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα διαπραγματευτεί με την τρόικα στα τέλη Ιανουαρίου που αναμένεται να έρθει στην Αθήνα, καθώς το σχέδιο τελεί υπό την έγκριση των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να ξεπεραστεί το εμπόδιο των τριμηνιαίων στόχων που έχουν τεθεί στις υποχρεωτικές απομακρύνσεις εάν τελικώς επιτευχθεί ο τελικός στόχος των 15.000 απολύσεων που έχει τεθεί για την διετία 2013-2014.

Δείτε το σχέδιο των απολύσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.