Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ 4 στους 5 δασκάλοι στα δημόσια σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόλις 15% η μείωση των αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Χιλιάδες είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με στοιχεία του αιρετού κ. Παληγιάννη οι προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών ανέρχονται 4.237. Οι περισσότερες αφορούν την ειδικότητα των δασκάλων καθώς μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 2.961 εκπαιδευτικοί ΠΕ70 ενώ οι προσλήψεις των νηπιαγωγών ανέρχονται σε 1.276.

Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ φαίνεται ότι είναι αυτό που δίνει πνοή στα σχολεία και εργασία στους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε σύνολο 4.237 προσλήψεων δασκάλων και νηπιαγωγών οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω κρατικού προϋπολογισμού ανέρχονται σε 1.376 και αποτελούν μόλις το 32,5% του συνολικού αριθμού. Αν κανείς εξετάσει επιμέρους τις προσλήψεις ανά ειδικότητα θα διαπιστώσει ότι 4 στους 5 δασκάλους προσελήφθησαν μέσω κάποιου προγράμματος του ΕΣΠΑ ενώ στους νηπιαγωγούς λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν τόσα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ το ποσοστό τους ανέρχεται σε 40%.

Επίσης μέσω του ΕΣΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί και 2.738 προσλήψεις εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας, γυμναστών, μουσικής , καλλιτεχνικών, θεάτρου, πληροφορικής και μουσικής. Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή ότι το κράτος εξοικονόμησε 550 εκατομμύρια ευρώ από τον περιορισμό στις προσλήψεις αναπληρωτών . Από τα πιο πάνω στοιχεία εξάγεται το συμπέρασμα ότι το βάρος έχει πέσει στο ΕΣΠΑ καθώς σε απόλυτα νούμερα η μείωση των αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι μόλις 15% αφού με βάση τα στοιχεία του κ. Παληγιάννη έχουν προσληφθεί 6975 εκπαιδευτικοί έναντι 8.207 το προηγούμενο σχολικό έτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.