Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Κατάσχεσαν 80 από τα 110 ευρώ λογαριασμού!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκπληκτο το ζευγάρι είδε ότι είχαν μείνει 30 ευρώ...
Αντιμέτωπο με την κατάσχεση των 80 ευρώ, από τον κοινό λογαριασμό καταθέσεων που διατηρούσε και στον οποίο υπήρχαν μόλις 110 ευρώ, βρέθηκε ζευγάρι από την Πάτρα.

Το ποσό που αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό, ο οποίος προερχόταν από μισθοδοσία της γυναίκας, αφορούσε σε οφειλή προς την εφορία για το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Το ζευγάρι έκπληκτο διαπίστωσε πως από τα λίγα χρήματα που είχε στο λογαριασμό είχε «πετάξει» το μεγαλύτερο μέρος και διαθέσιμα για ανάληψη ήταν μόνο 30 ευρώ!

Έρχεται «μπόρα» κατασχέσεων σε επιχειρήσεις
Τα πιο δύσκολα, όπως αποκαλύπτουν κύκλοι από το χώρο των φοροτεχνικών στην περιοχή, έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς περίπου 6.000 επαγγελματίες από την Πάτρα θα φλερτάρουν καθημερινά με την κατάσχεση.

Αιτία η εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με τον οποίο για εξόφληση τιμολογίων πάνω από 500 ευρώ, ο πελάτης θα πρέπει να κάνει κατάθεση του ποσού στην τράπεζα ή να εκδίδει η επιταγή η οποία επίσης θα «περνάει» μέσα από το λογαριασμό της επιχείρησης που είναι να τα εισπράξει.

Αυτή η διαδικασία αυτομάτως θα δίνει τη δυνατότητα στην εφορία, να ενεργοποιεί τη διαδικασία κατάσχεσης των χρημάτων, σε βάρος των επιχειρηματιών από την περιοχή, που έχουν οφειλή στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικό φορέα.

Με δεδομένο το γεγονός πως το 80% και πλέον των εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών της Πάτρας, έχουν οφειλές προς το δημόσιο και τον ΕΟΠΥΥ, αυτό συνεπάγεται πως έρχεται τσουνάμι κατασχέσεων χρημάτων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.


Πηγή: http://www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.