Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ειδικός Αθλητισμός: «Παλεύουμε γι' αυτά που μας ανήκουν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή διαμαρτυρίας του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Κεραυνός».

Στα τεράστια προβλήματα που βιώνουν τα σωματεία του Ειδικού Αθλητισμού, ειδικότερα τα τελευταία πέντε χρόνια, αναφέρεται με επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία απευθύνει προς τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία (ΑΣΑΜΕΑ) «Κεραυνός».

Σε αυτή παρουσιάζεται η τραγική κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα σωματεία και οι αθλητές με αναπηρία εξαιτίας της ανυπαρξίας της κρατικής μέριμνας και της αδιαφορίας που υπάρχει από την πολιτεία τονίζοντας ότι επιλέγουν το δρόμο της δράσης και του αγώνα προκειμένου να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην άθληση.

Οπως σημειώνεται στην επιστολή, ο Ειδικός Αθλητισμός βιώνει τις συνέπειες μιας πολιτικής απαξίωσης και κοροϊδίας την ώρα που ακόμα και νομοθετημένες διατάξεις για την προστασία του και χρηματοδότησή του παραβιάζονται, με αποτέλεσμα τα σωματεία να καταδικάζονται σε οικονομική ασφυξία, υπολειτουργία ή κλείσιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ τακτικής επιχορήγησης για το 2009, ενώ τα επόμενα χρόνια τους καταβάλλεται ένα ποσό που «βαφτιζόταν» ως 50% της επιχορήγησης, όμως στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούσε το 20%.

Την ίδια ώρα τραγική είναι η κατάσταση και στον τομέα της υποδομής αθλητικών εγκαταστάσεων, αφού μια σειρά αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν αξιοποιηθεί, δεν έχουν φτιαχτεί ως σύγχρονα αθλητικά κέντρα για την ανάπτυξη του Ειδικού Αθλητισμού, αντίθετα εγκαταλείπονται ή χαρίζονται σε ιδιώτες.

«Δεν κάνουμε τη χάρη σε κανέναν να αυτοκτονήσουμε - αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του σωματείου Κεραυνός - έχουμε διαλέξει το δρόμο του αγώνα. Θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, το δικαίωμα στην άθληση, στη μόρφωση, στην ίδια τη ζωή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-- Να δοθεί ολόκληρη η επιχορήγηση του 2013 χωρίς καμία περικοπή.

-- Αμεσα το υπουργείο Αθλητισμού να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία αθλητικών κέντρων για τη φιλοξενία σειράς αθλημάτων που καλύπτουν διάφορες αναπηρίες (goalball, ποδόσφαιρο 5X5 τυφλών, boccia, στίβο, κολύμβηση κλπ.).

-- Να δοθούν στα σωματεία τα 200.000 ευρώ που παράνομα κόπηκαν από το υπουργείο Υγείας.

-- Παραχώρηση ή άδεια χρήσης ενός από τα τέσσερα βαν που βρίσκονται στην κατοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το σωματείο μας, για τη μεταφορά των αθλητών μας.

-- Άμεσα ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.