Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Προγράμματα ΟΑΕΔ για 368.540 άνεργους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον 368.540 άνεργοι καλύπτονται ή θα καλυφθούν από τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ τα οποία είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε θα υλοποιηθούν έως το τέλος του 2013, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα τουλάχιστον 368.540 ανεργοι καλύπτονται ή θα καλυφθούν από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε θα υλοποιηθούν έως το τέλος του 2013, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Β. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση 2.500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης (Λ.Α.Ε.Κ.). Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον κλάδο ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ.

Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 Θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Η δαπάνη προκύπτει από την αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ και τον κρατικό προϋπολογισμό για τα ΑμεΑ.

Πρόγραμμα επιχορήγησης 800 Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 Θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Επιχορήγησης 50 Θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Η δαπάνη προκύπτει από πόρους του Οργανισμού και τον κρατικό προϋπολογισμό για τα ΑμεΑ.

Τοπικό ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων : «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO ΑΒΕΕ», «ΝΟΒΑ KNITΑ.Ε.», «BELLEA.E.", "ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.», « ΕΥΡΩΒΑΦΗ ΑΕ», «EUROHOUSE ΑΕ» «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ του Νομού Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, («Ε.Π. Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων 2007-2013») και το ελληνικό δημόσιο

Ειδικό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζομένους που προέρχονται από τις ακόλουθες επιχειρήσεις: «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.», «Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERALUNION)», ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERALTRUST), "ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ.» και 200 πρώην εργαζομένους που προέρχονται από την επιχείρηση « COMMERCIALVALUE»

Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα του Ν. Καστοριάς. Το πρόγραμμα αφορά σε δράσεις απασχόλησης, αυτοαπασχόλησης, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διατήρησης θέσεων εργασίας (δράσεις, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί ως προς την υποβολή αιτήσεων) και κατάρτισης. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, («Ε.Π. Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων 2007-2013») και το ελληνικό δημόσιο για τις δράσεις απασχόλησης, αυτοαπασχόλησης και κατάρτισης.

Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών-Γυναικών, ηλικίας 22-64 ετών, με σκοπό την προώθηση ανέργων γυναικών στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Το ανωτέρω πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό μόνο για τις Περιφέρειες Στ. Ελλάδας και Ν. Αιγαίου, με τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις υπόλοιπες Περιφέρειες την 14/12/32010 και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.