Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μαρτυρίες γυναικών: Η σημασία του να μην το βάζεις ποτέ κάτω

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προβολή του οράματος μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς μέσα από προσωπικές μαρτυρίες γυναικών.

Ανεξαρτησία, πείσμα, φιλοδοξία, μοναδικότητα. Τέσσερις λέξεις κλειδιά. Τέσσερις επιτυχημένες γυναίκες. Τέσσερις προσωπικές μαρτυρίες.

Για να μετατρέψεις τις αντιξοότητες σε κινητήρια δύναμη πρέπει πάνω από όλα να πιστέψεις ο ίδιος στις δυνάμεις του εαυτού σου.

Εμπόδια, άλλοτε απλά και άλλοτε σύνθετα, πάντα θα βρίσκονται στον δρόμο μας. Ίσως και για να "δοκιμάσουν" τις δυνατότητές μας.

Είναι όμως στο χέρι μας να μην σκύψουμε το κεφάλι. Να μην αφεθούμε έρμαια υπό τον φόβο της αποτυχίας, αλλά να διαχειριστούμε το "πρόβλημα" και να δώσουμε τη μάχη της ζωής.

Αυτά είναι ορισμένα από τα δικά μας συμπεράσματα από την ανοιχτή συζήτηση με θέμα "πώς μετατρέπεις τις αντιξοότητες σε κινητήρια δύναμη" που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.

Παίρνοντας τον λόγο η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων Θεοδώρα Κατσιβαρδάκου θα μας συστηνόταν ως άτομο με αναπηρία.

Αυτό που υπογράμμισε με τον πιο εμφατικό τρόπο είναι πως το να ζεις αποτελεί μεγάλη ευλογία. "Όπως και να ζεις. Από εκεί και πέρα το πώς θα ζήσεις είναι δικό σου θέμα. Εγώ σήμερα ξέρω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα με διαφορετικούς τρόπους".

Άτομο με αναπηρία και η Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού Cocomat Ευγενία Λιανού. Δεν είναι όμως από τους ανθρώπους που βλέπουν τις αντιξοότητες ως κάτι θετικό. "Αφού όμως έτυχε, προχωράμε με αυτό" το δικό της μήνυμα.



"Οι αντιξοότητες σε κάνουν πιο δυνατό για να ξεπεράσεις κάποια πράγματα", σημείωσε από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Πίττα - Χαζάπη, Διευθύνουσα Σύμβουλος Αττικής Μελισσοκομικής Εταιρείας.



Αντιμέτωπη από μικρή ηλικία με μεγάλες ευθύνες μετά την απώλεια δύο οικείων της προσώπων, εκτιμά πως αν έχεις πείσμα, όραμα και στόχο μπορείς να ξεπεράσεις όλες τις αντιξοότητες.

Εξιστορώντας το πώς έφτασε να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία μετά από μία διαμάχη με τον προϊστάμενό της, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Magnet Έφη Καρακίτσου επισήμανε πως αυτό που σε κρατάει τελικά είναι η αγάπη για αυτό που κάνεις και το να θέλεις να το κάνεις καλύτερα από τους άλλους.



Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.