Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Εμπόδιο στην καριέρα η απόκτηση ενός παιδιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 81% φοβάται ότι ένα παιδί «βλάπτει» τα επαγγελματικά σχέδια.

Πάνω από 80% των γυναικών πιστεύουν ότι η απόκτηση ενός παιδιού θα βλάψει την καριέρα τους και τα επαγγελματικά τους σχέδια.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα γύρω από τις απόψεις των γυναικών για το πώς ισορροπούν την εργασιακή και την υπόλοιπη ζωή τους, τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι οι προσδοκίες τους να επιτύχουν τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και ως μητέρες είναι… μη ρεαλιστικές.

Η πλειοψηφία των γυναικών συμφώνησε ακόμη ότι επικρατεί η άποψη ότι όσες εργάζονται με ευέλικτα ή μειωμένα ωράρια είναι λιγότερο προσηλωμένες στη δουλειά τους.

Παρά τις ανησυχίες τους ωστόσο για το πώς τις βλέπει η κοινωνία και ο κοινωνικός τους περίγυρος, το 89% αυτών εξακολουθεί να πιστεύει ότι το να είναι εργαζόμενες μητέρες προσφέρει ισορροπία στη ζωή τους και τις καθιστά καλύτερα πρότυπα για τα παιδιά τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, τα αποτελέσματα της έρευνα αντικατοπτρίζουν τις απόψεις 10.000 γυναικών από τη Μεγάλη Βρετανία, ηλικίας 28-40 ετών που συμμετείχαν σε έρευνα της εταιρείας Project.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Newton Investment Management, Helena Morrissey, μητέρα εννιά παιδιών η ίδια, δήλωσε στη διαδικτυακή εφημερίδα: «Είναι συγκλονιστικό ότι το 91% πιστεύει ότι οι ανώτερες θέσεις εργασίας περιλαμβάνουν περισσότερη πίεση και ώρες, ενώ το 66% θεωρεί ότι η δουλειά πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα στη ζωή τους αν θέλουν να προοδεύσουν. Πρέπει να επανακαθορίσουμε τι σημαίνει επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα. Θα πρέπει να κρίνουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας και όχι τις ώρες που δαπανούμε επάνω σε αυτήν».

«Πιστεύω ότι οι γυναίκες νομίζουν ότι για να θεωρηθούν επιτυχημένες πρέπει να είναι διαθέσιμες 24 ώρες την ημέρα, επί 7 μέρες την εβδομάδα. Είναι κρίμα γιατί αυτό είναι εξουθενωτικό» πρόσθεσε.

Η 35χρονη Adeline Diab, global manager της Aviva Investors η οποία παντρεύτηκε πρόσφατα, ανέφερε ότι έχει ανησυχίες για το πώς θα καταφέρει να διαχειριστεί την καριέρα της και τα επαγγελματικά της σχέδια, όταν αποφασίσει να ξεκινήσει μια οικογένεια.

«Στόχος μου είναι να αποκτήσω παιδιά, χωρίς ωστόσο να συμβιβαστώ σε ό,τι αφορά την επαγγελματική μου ανέλιξη και επιτυχία. Με ανησυχεί το γεγονός ότι επικρατεί η αντίληψη ότι όταν μια γυναίκα κάνει παιδιά, μειώνονται οι πιθανότητες να εξελιχθεί επαγγελματικά».

Η 33χρονη Rebecca Wright, δικηγόρος, κατάφερε να πάρει ένα «διάλειμμα» τεσσάρων ετών από τη δουλειά της προκειμένου να μεγαλώσει τους γιους της. «Προτού αποκτήσω παιδιά πίστευα ότι θα κατάφερνα να τα κάνω όλα. Να είμαι η ιδανική μητέρα και να έχω και καριέρα. Προσπάθησα να βρω κατάλληλη νταντά για τα παιδιά μου, όμως όσο περνούσε ο καιρός ένιωθα ότι δεν ήθελα να μεγαλώσει κάποιος ξένος τα παιδιά μου. Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση όταν ο εργοδότης μου, μού έκανε αυτή τη διευκόλυνση. Θα μου λείψει το να πηγαίνω στο γραφείο και ανησυχώ για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στη καριέρα μου μακροχρόνια, όμως αυτή ήταν η πιο ανώδυνη απόφαση που μπορούσα να αντέξω».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.