Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Απέκλεισαν από το μεταπτυχιακό ανάπηρο φοιτητή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επειδή αδυνατούσε να πληρώσει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων.

Αποκλείστηκε από τις σπουδές του νεαρός φοιτητής με βαριά αναπηρία στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, λόγω του ότι αδυνατεί να πληρώσει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων που απαιτείται για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Ο Α. διένυε το δεύτερο έτος των σπουδών του, όταν έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από τη γραμματεία του Τμήματος, που του ανακοίνωνε ότι εφόσον δεν πληρώσει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων, θα πρέπει να διακόψει την παρακολούθηση του προγράμματος. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κοστίζει συνολικά 4.000 ευρώ, από τα οποία η οικογένεια του νεαρού φοιτητή έχει ήδη πληρώσει το ποσό των 1.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο Α. αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα βαριάς αναπηρίας (τετραπληγικός). Οι συνεχείς περικοπές στα επιδόματα αναπηρίας και οι δαπανηρές φαρμακευτικές θεραπείες που απαιτούνται καθιστούν αδύνατο για την οικογένεια του φοιτητή να αντεπεξέλθει οικονομικά και να πληρώσει το εναπομείναν ποσό των 3.000 ευρώ. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) προχώρησε τρίτη φορά σε παράσταση διαμαρτυρίας, χθες το πρωί, στον χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, με κεντρικό σύνθημα «Δωρεάν παιδεία για όλους». Αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ μίλησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Νικόλαο Γεωργόπουλο, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη επ’ αυτού και ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να παρέμβει. Ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα κοιτάξει με ευαισθησία το ζήτημα και ότι θα το συζητήσει με τον υπεύθυνο καθηγητή του μεταπτυχιακού προγράμματος.

«Ως πρύτανης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ισχύ του για το καλό. Εχει υποχρέωση να παρέμβει! Οι πανεπιστημιακοί οφείλουν να πάρουν θέση για τέτοια θέματα» λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Χάρης Χουρδάκης, εκπρόσωπος της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ, ενώ την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι το αίτημά τους για δωρεάν παιδεία αφορά «όλα τα παιδιά που αναγκάζονται να πληρώσουν δίδακτρα για τις σπουδές τους, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.