Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Τις πύλες του ανοίγει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στον Εμπορικό Σύλλογο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκοπός η παροχή φροντίδας υγείας στους ανασφάλιστους εμπόρους της πρωτεύουσας.

Τις πύλες του ανοίγει το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας, με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους ανασφάλιστους εμπόρους της πρωτεύουσας, που λόγω της οικονομικής κρίσης έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους ή έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση διότι αδυνατούσαν να πληρώσουν τις εισφορές τους και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που εγκαινιάζουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μμ στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Μητροπόλεως 52 στον 2ο όροφο.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’.

Το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών θα λειτουργεί Τρίτη και Τετάρτη 10:00 με 15:00 με συμμετοχή παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ορθοπεδικού και αγγειοχειρουργού, ενώ αν οι εξεταζόμενοι ανασφάλιστοι ασθενείς χρειαστούν περαιτέρω έλεγχο, θα παραπέμπονται στα κεντρικά γραφεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αριθμώντας ήδη 30.000 ιατρικές επισκέψεις, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, αποτελεί τον κεντρικό άξονα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Αττική για όλους τους φτωχούς ανασφάλιστους πολίτες. Μέσα από το ίδιο το Ιατρείο, όσο και από τα Παραρτήματά του σε δήμους όπως στο Μαρούσι, στο Ηράκλειο, στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στη Βούλα, καθώς και στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη ΓΣΕΒΕΕ και τώρα στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, παρακολουθούνται πρωτοβάθμια χιλιάδες ανασφάλιστοι ασθενείς που βρίσκουν «καταφύγιο ζωής» σε γιατρό και φάρμακα, αγαθά που οικονομικά δε θα μπορούσαν να τα αντέξουν.

Επίσης, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής προσέρχονται 200-300 άτομα καθημερινά για να λάβουν τη φαρμακευτική τους αγωγή, βάσει ΑΜΚΑ, φορολογικής δήλωσης και κάρτας ανεργίας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3311962, κάθε Τρίτη και Τετάρτη 10:00 - 15:00. Τηλέφωνο ανάγκης: 6946 060910.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.