Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ευχρηστία και Προσβασιμότητα στα Συστήματα Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Ημέρα Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας διοργανώνουν για έκτη συνεχή χρονιά το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια στις 16 Δεκεμβρίου 2013.

 


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ειδικοί από τον πανεπιστημιακό χώρο και φορείς σχετιζόμενους με την Υγεία θα συζητήσουν δημόσια για την ανάγκη ευρύτερης εφαρμογής των εννοιών της ευχρηστίας και της προσβασιμότητας στην πράξη, αναλύοντας επιμέρους όψεις και εφαρμογές των δύο αυτών εννοιών σε θέματα καθημερινότητας αλλά και αιχμής στον κόσμο της υγείας. Επίσης, θα παρουσιαστούν και θα σχολιαστούν μελέτες περίπτωσης και καλές πρακτικές.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχρηστίας (www.worldusabilityday.org) για το 2013, είναι η Ευχρηστία στον τομέα της Υγείας και η συνεργασία που απαιτείται για τη βελτίωση των συστημάτων που συνεισφέρουν σε όλο το φάσμα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Όπως αναφέρεται, η σημασία του σχεδιασμού με επίκεντρο τον αποδέκτη παροχών υγείας είναι ζωτικής σημασίας, είτε πρόκειται για νέες ιατρικές συσκευές και τεχνολογίες, για φαρμακευτική έρευνα, για σχεδιασμό εντύπων και χρήση του ιατρικού φακέλου, είτε για τρόπους αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, αύξησης της λειτουργικότητας των νοσοκομείων και καθημερινή παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Ο καθένας επηρεάζεται με κάποιον τρόπο από την ύπαρξη ή έλλειψη ευχρηστίας στον τομέα της Υγείας.

Η εκδήλωσε απευθύνεται σε υπεύθυνους πληροφοριακών συστημάτων, υπεύθυνους δημιουργίας λογισμικού, υπεύθυνους συστημάτων υγείας, φορείς που ασχολούνται με τα άτομα τρίτης ηλικίας, φοιτητές και ερευνητές σε θέματα που άπτονται της Ευχρηστίας, Προσβασιμότητας, Εργονομίας και εν γένει σε θέματα Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής, στις οργανώσεις για ΑΜΕΑ, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο και ευαισθητοποιημένο πολίτη.


Πηγή: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.