Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μυστικά που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα κάνουν τη διαφορά.

Πρόσφατη έρευνα που είχε δημοσιευτεί στο Personality and Social Psychology Bulletin υποστήριζε ότι, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, η πλειοψηφία των ανθρώπων επιλέγει να ακούσει τα «κακά νέα» πρώτα, αν έχει να επιλέξει ανάμεσα σε «καλά και κακά νέα».

Έχοντας αυτό υπόψη θα ξεκινήσουμε με τα… «κακά νέα».

Που είναι τα εξής: Ο μέσος άνθρωπος παίρνει κατά μέσο όρο μισό έως ένα κιλό το χρόνο.

Εντάξει, ας περάσουμε τώρα στα «καλά νέα».

Αν καταναλώνει κανείς μόλις 100 θερμίδες λιγότερες την ημέρα, μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση αυτή και να αποτρέψει την πρόσληψη επιπλέον βάρους.

Αν βέβαια χρειάζεστε κάτι πιο «δραστικό», ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε να αυξήσετε την ποσότητα των θερμίδων που θα στερήσετε από τον εαυτό σας… στις 500.

Ωστόσο, δε χρειάζεται να πανικοβάλλεστε και να αγχώνεστε ότι δε θα τα καταφέρετε και ότι η αλλαγή είναι απότομη.

Δεν είναι απαραίτητο να «εξαφανίσετε» 500 θερμίδες από το πιάτο σας αμέσως, υπάρχουν άλλοι τρόποι στους οποίους μπορείτε να καταφύγετε.

«Για παράδειγμα μπορείτε να μειώσετε κατά 250 θερμίδες που προσλαμβάνετε και να κάψετε άλλες 250 περπατώντας για 30 με 45 λεπτά την ημέρα. Μέσα σε μια εβδομάδα, θα έχετε καταφέρει να χάσετε περίπου μισό κιλό» εξηγεί η Dr. Holly Wyatt, κλινική ερευνήτρια στο Center for Human Nutrition στο Ντένβερ των ΗΠΑ.

Μην περιμένετε να δείτε δραματικές αλλαγές αμέσως, όμως οι μικρές αλλαγές που θα ακολουθήσουν θα σας «βγάλουν ασπροπρόσωπους» όσο περνάει ο καιρός.

1. Ξεκινήστε με μια σαλάτα… και φάτε λιγότερο από το κυρίως φαγητό, προτείνουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, οι οποίοι παρατήρησαν ότι όταν μια σαλάτα συνοδευόταν από τυρί και ντρέσινγκ χαμηλών λιπαρών, οι γυναίκες κατανάλωναν συνολικά 10% λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.

2. Βουτήξτε το πιρούνι στο ντρέσινγκ. Βάλτε το ντρέσινγκ σε ένα ξεχωριστό μπολάκι και βουτήξτε το πιρούνι σας μέσα πριν από κάθε μπουκιά, αντί να το αναποδογυρίσετε όλο μέσα στη σαλάτα. Αυτή η μικρή κίνηση θα σας σώσει από πολλές θερμίδες.

3. Επιλέξτε σωστά όταν τρώτε έξω. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας τα χάμπουργκερ είναι 23% μεγαλύτερα απ’ ό,τι ήταν το 1977. Φροντίστε να επιλέξετε κάτι από τη λίστα με τις σαλάτες ή τις σούπες, αντί για λιπαρά χάμπουργκερ και πατάτες.

4. Περπατήστε και μιλήστε. Κάθε φορά που χτυπάει το κινητό σας τηλέφωνο, φροντίστε να περπατάτε ενώ μιλάτε… ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πηγαίνετε πάνω κάτω στο χολ όλη την ώρα. Ακόμη καλύτερα, φορέστε τα αθλητικά σας και βγείτε για ένα περίπατο έξω. Αν κάνετε αυτό για 10 λεπτά κάθε μέρα με μέση ταχύτητα περίπου 5 χιλιομέτρων την ώρα, μετά από ένα μήνα θα έχετε κάψει περίπου 1.000 θερμίδες. Αυτό σε ένα χρόνο ισοδυναμεί με περίπου 1,5 κιλό!

5. Πιείτε απλό καφέ. Ξεχάστε τα σιρόπια καραμέλας, σαντιγί και οποιοδήποτε άλλο παχυντικό και ζαχαρούχο υλικό, που κάνει ένα απλό καφέ να ισοδυναμεί με… ένα ολόκληρο γεύμα.

6. Φάτε ξηρούς καρπούς. Διατροφολόγοι από το Χάρβαρντ βρήκαν ότι όσοι έτρωγαν ξηρούς καρπούς σε καθημερινή βάση, ήταν περισσότερο πιθανό να χάσουν βάρους, συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωναν τους ωφέλιμους ξηρούς καρπούς στη διατροφή τους.

7. Μην κάθεστε. Ο μέσος άνθρωπος καίει περίπου 100 θερμίδες την ώρα όταν κάθεται και 140 όταν είναι όρθιος. Τι περιμένετε λοιπόν; Σηκωθείτε από την καρέκλα.

Αν το κάνετε αυτό για 2 ώρες την ημέρα όταν εργάζεστε, μπορείτε να χάσετε άλλα 2,7 κιλά μέσα σε ένα χρόνο.

8. Κοιμηθείτε καλά. Μη επαρκής ποσότητα ύπνου φαίνεται ότι αυξάνει την παραγωγή κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, η οποία ρυθμίζει την όρεξη.

9. Κρατήστε ημερολόγιο με τις… αθλητικές σας επιδόσεις. Είναι ένας καλός τρόπος για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

10. Καταναλώνετε γαλακτοκομικά καθημερινά. Ένα κομμάτι τυρί, ή ένα ποτήρι γάλα ή γιαούρτι την ημέρα ενισχύουν το μεταβολισμό, όπως αναφέρουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τεννεσί. Όσοι έκοψαν 500 θερμίδες από την ημερήσια διατροφή τους και έτρωγαν γιαούρτι τρεις φορές την ημέρα, έχασαν σχεδόν έξι κιλά μέσα σε τρεις μήνες.

11. Πίνετε νερό. Το σώμα μας πολλές φορές νομίζει ότι πεινάει, ενώ στην πραγματικότητα διψάει. Φροντίστε να ενυδατώνεστε σωστά.

12. Φάτε ένα μήλο πριν από το δείπνο. Αυτό έκαναν 346 άνθρωποι σε μια μικρή πόλη της Ουάσινγκτον και έχασαν κατά μέσο όρο 7,7 κιλά ο καθένας σε τρεις μήνες. Συνοδεύστε με… τακτική άσκηση και ισορροπημένη διατροφή.

13. Πλύνετε τα δόντια μετά από κάθε γεύμα. Εκτός από το ότι κάνει καλό στη στοματική υγιεινή, λειτουργεί ως ένα «ψυχολογικό τρικ» για να σταματήσετε να τρώτε.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.