Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μήπως είστε φαλακρός και έχετε χαθεί;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εφευρέθηκε μια «έξυπνη περούκα» που δείχνει το δρόμο και βοηθάει όποιον τη φοράει.

Μήπως είστε φαλακρός και έχετε χαθεί; Τότε η «Smartwig» ή «έξυπνη περούκα», δημιούργημα της Sony στην Ιαπωνία, έχει φτιαχτεί για σας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μπορεί να φαίνεται τρελό, όμως πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό: η έξυπνη αυτή περούκα συνδέεται στην πραγματικότητα ασύρματα με έναν υπολογιστή, ο οποίος παρέχει τις οδηγίες που χρειάζεται για να δίνει οδηγίες κατεύθυνσης στο πρόσωπο που την φοράει από απόσταση, αναγνωρίζοντας την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται αυτό σε σχέση με τον προορισμό στον οποίο θέλει να πάει χάρη σε μια ενσωματωμένη συσκευή GPS. Βομβητές που τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του κεφαλιού (μπροστά, πίσω, δεξιά, αριστερά) ενεργοποιούνται εκ περιτροπής βάσει της κατεύθυνσης που θα πρέπει να ακολουθήσει το πρόσωπο που φοράει την περούκα.

«Το κρανίο είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο μέρος του σώματος. Εκεί αισθανόμαστε πολύ καλά και εντοπίζουμε τις δονήσεις», εξηγούν σε ένα τεχνικό τους άρθρο οι ερευνητές που εμπνεύστηκαν το αντικείμενο αυτό, οι Χιροάκι Τομπίτα και Τακούγια Κούζι.

Μια άλλη εκδοχή αυτής της πρωτότυπης περούκας φέρει αισθητήρες ηλεκτρικών σημάτων που εκπέμπονται από τον εγκέφαλο και μπορεί ενδεχομένως να τα μετατρέψει σε εντολές.

Εκτός από την βασική της αποστολή, που είναι να καλύπτει το γυμνό κεφάλι, η περούκα αυτή έχει κι άλλα «κρυφά ταλέντα» χάρη στους αισθητήρες της μπορεί να μετράει την θερμοκρασία του σώματος, την αρτηριακή πίεση και μπορεί ακόμη, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, να καταγράφει ήχους και εικόνες τους οποίους ο άνθρωπος με την «ψηφιακή κόμη» θα μπορεί να βλέπει ξανά στην συνέχεια σε μια οθόνη.

Αλλά ούτε εδώ εξαντλούνται οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει αυτή η περούκα: στη διάρκεια μιας παρουσίασης ηλεκτρονικών διαφανειών, αυτός που φοράει αυτό το αξεσουάρ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φαβορίτες του για να προχωρήσει στην επόμενη διαφάνεια, τραβώντας αναλόγως την δεξιά ή την αριστερή.
«Υπάρχει ήδη ένας μεγάλος αριθμός αντικειμένων που μπορούν να φορεθούν στα οποία έχουν ενσωματωθεί ηλεκτρονικά εξαρτήματα: γυαλιά, ρούχα, παπούτσια κλπ., αλλά στην πλειονότητά τους δεν έχουν σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία», δήλωναν πέρυσι οι εφευρέτες της «Smartwig».
Μήπως είστε φαλακρός και έχετε χαθεί;

Γι' αυτούς, η περούκα τους, η οποία μπορεί να φτιαχτεί με αληθινή τρίχα, έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, «συνδυάζει το αισθητικό με το πρακτικό».

Μια εκπρόσωπος της Sony δήλωσε σήμερα ότι έχει ήδη κατατεθεί αίτημα κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας στην ΕΕ και στις ΗΠΑ για την «έξυπνη περούκα», αν και προς το παρόν η ιαπωνική εταιρεία δεν σκέφτεται ακόμη να κυκλοφορήσει στην αγορά την τελευταία της εφεύρεση.

Μετά την επανάσταση που έφερε με το Walkman το 1979, η Sony δεν έχει εφεύρει τα τελευταία χρόνια κάποιο προϊόν που να έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό τον τρόπο διασκέδασης και να έχει γνωρίσει τέτοια παγκόσμια επιτυχία όπως αυτή του γουόκμαν.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony, Καζούο Χιράι, ανακοίνωσε εξάλλου ότι ο όμιλος θα αυξήσει τα κεφάλαιά του που προορίζονται για την δημιουργία φορητών συσκευών, όπως για παράδειγμα μια νέα γενιά έξυπνων ρολογιών, ένα πεδίο στο οποίο έχει ήδη να αντιμετωπίσει την νοτιοκορεάτικη Samsung, ενώ και η αμερικανική Apple δημιουργεί επίσης ένα «iWatch».






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.