Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Παράτησε το Δημόσιο και φτιάχνει σαπούνια με ελαιόλαδο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν μπορούσα άλλο τη στασιμότητα, τη μοιρολατρία».

Νεαρός άνδρας, που εργαζόταν ως μόνιμος διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με 14 χρόνια προϋπηρεσίας παραιτήθηκε, για να φτιάξει τα σαπούνια του…

Παραιτήθηκε και δεν το μετάνιωσε ποτέ, είπε μιλώντας στο MadeinCreta. Αντιθέτως νιώθει περήφανος καθώς έκανε την προσωπική του επανάσταση σε μια εποχή που το Δημόσιο ήταν ο «Θεός» της Ελλάδας.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορούσα άλλο τη στασιμότητα, τη μοιρολατρία και παραιτήθηκα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ύστερα από 14 χρόνια. Ήμουν μόνιμος διοικητικός υπάλληλος και είχα μπει ως τελειόφοιτος σχολής του υπουργείου υγείας. Εργαζόμουν στην αρχή στην κεντρική αποστείρωση του νοσοκομείου.

Στο δημόσιο ζήσαμε την εποχή του βολέματος χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να δούμε πως αυτό θα γίνει καλύτερο. Οι περισσότεροι στο δημόσιο, ήθελαν να κερδίσουν περισσότερα από το κράτος - δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Και δε φταίει μόνο η πολιτεία αλλά και ο συνδικαλισμός. Οι άνθρωποι που εκπροσωπούσαν τους εργαζόμενους. Από κανέναν και ποτέ δεν εφαρμόστηκε ένα μοντέλο ανάπτυξης, λειτουργικό, ευέλικτο και κυρίως χρήσιμο στους πολίτες.

Εγώ πήγαινα στη δουλειά μου και φοβόμουν. Δεν έκανα αυτό που έλεγε το οργανόγραμμα, προσπαθούσα για το καλύτερο.

Όταν ήμουν στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων έλεγα ότι από εδώ δεν πρέπει να φεύγει ο κόσμος και να μας βρίζει. Το γραφείο όπου εργαζόμασταν δεν ήταν δικό μας, είναι του κόσμου».

Με αυτή την αντίληψη το 2005 είπε «άντε γεια» στο δημόσιο για να φτιάξει σαπούνια με ελαιόλαδο. Η σύζυγός του, Άννα Καζάνα, παραιτήθηκε από διευθυντική θέση ξενοδοχείου, όπου εργαζόταν, για να βοηθήσει το σύζυγό της, να μεγαλώσει τα παιδιά της και να νιώσει πραγματικά ελεύθερη και απελευθερωμένη από όλα αυτά που την καταπίεζαν εν ώρα εργασίας. Η κ. Άννα όταν αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο της στα ξενοδοχεία, πλησίαζε τα 20 χρόνια προϋπηρεσίας.

Αποφάσισαν να δημιουργήσουν το «Ευεργετικό Σαπούνι» και όλα τα προϊόντα τους να φέρουν το όνομα «Work of Sun», έργα φωτός δηλαδή, εμπνευσμένοι από τον ήλιο και τη γη του νησιού.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει αναπτύξει συνεργασίες με φίλους. Όλα τα προϊόντα - σαπούνια, κρέμες προσώπου και σώματος και άλλα - έχουν βάση το ελαιόλαδο αλλά και το μελισσοκέρι, το κερί που βάζει η μέλισσα πάνω από το μέλι για να το προφυλάξει.

Τα προϊόντα τους έχουν κι άλλα εκλεκτά έλαια, όπως το βιολογικό καρυδέλαιο και το αμυγδαλέλαιο, θεραπευτικά βότανα, αλόη, καλέντουλα αλλά βιολογικά αιθέρια έλαια, όπως δάφνη, λεβάντα, φασκόμηλο, τριαντάφυλλο κ.ά.

Ειδικά το τριαντάφυλλο, ο κ. Σκραφνάκης το θεωρεί επένδυση του μέλλοντος καθώς το κιλό κοστίζει 7.500 ευρώ με πρώτη χώρα παραγωγής τη Βουλγαρία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.