Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Απλοποιείται η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μελέτη υποβάλλεται στην πλατφόρμα eEnviPer και η διαδικασία επιταχύνεται.

Ευκολότερη και πιο απλή γίνεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων χάρη στην ψηφιακή πλατφόρμα eEnviPer.

Το έργο εφαρμόζεται πιλοτικά στην Περιφέρεια Κρήτης. Μέσα από το site enviper.eu οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν την προς έγκριση μελέτη και στη συνέχεια η Περιφέρεια Κρήτης να ζητήσει περαιτέρω στοιχεία, να την εγκρίνει, ή να την αποστείλει ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες που πρέπει να γνωμοδοτήσουν.

Ο πολίτης ή οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τα έργα και τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συμμετέχοντας αποτελεσματικότερα στη δημόσια διαβούλευση.

Η ψηφιακή πλατφόρμα eEnviPer, που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στοχεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας, τη διαφάνεια και την παροχή καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, τους μελετητές και τους απλούς πολίτες.

Πριν την υιοθέτηση του νόμου 4014 του 2011, η έγκριση μιας μελέτης μπορούσε να διαρκέσει τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια.

Το πρόγραμμα eEnviPer χρηματοδοτείται εν μέρει από το Πρόγραμμα Υποστηρικτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει διάρκεια 24 μήνες και συμμετέχουν σε αυτό 14 εταίροι (8 επιχειρήσεις, 5 φορείς του Δημοσίου και το ΑΠΘ) από Ελλάδα, Βέλγιο, Ιταλία, Κροατία, Σερβία και Τουρκία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.