Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τεταμένο το κλίμα...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στα πανεπιστήμια μετά και τη νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισαν για την Δευτέρα και την Τρίτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Παράλληλα αρνήθηκαν την πρόσκληση σε διάλογο που τους απηύθυνε το υπουργείο Παιδείας, υπό την προϋπόθεση όμως να ανοίξουν πρώτα τα Πανεπιστήμια. Ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί στην Ανώτατη εκπαίδευση έχει διχάσει ακόμα και τους φοιτητές οι οποίοι έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, σε εκείνους που θέλουν ανοιχτά τα πανεπιστήμια και εκείνους που στηρίζουν τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Οι φοιτητές που πρόσκεινται στην «Κίνηση για Ανοιχτά Πανεπιστήμια» ισχυρίζονται πως η συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας ζητά να ανοίξουν άμεσα τα Πανεπιστήμια, ενώ στον αντίποδα οι υπόλοιποι φοιτητές, που σύμφωνα με πληροφορίες πρόσκεινται σε εξωκοινοβουλευτικούς πολιτικούς χώρους, δηλώνουν αποφασισμένοι να υποστηρίξουν μέχρι τέλους τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Πάντως σε σχετική ιστοσελίδα έχουν συγκεντρωθεί ήδη 28.766 διαδικτυακές υπογραφές υπέρ της επανέναρξης της λειτουργίας των Πανεπιστημίων. Την ίδια ώρα, πάντως, η Σύγκλητος του Ιδρύματος, που συνεδρίασε σημείωνε σε ανακοίνωσή της ότι «με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, και μάλιστα με τις αμφισβητούμενης εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει» και σημειώνει πως «υπό αυτές τις συνθήκες αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος». Η Σύγκλητος του ΕΜΠ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για να συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος γύρος συναντήσεων μεταξύ του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις τους οποίους συναντά ξεχωριστά ώστε να συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης και της τεχνικής υποστήριξης των οκτώ Πανεπιστημίων. Στις 11 το πρωί ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη όπου εκεί όλες οι σχολές παραμένουν κλειστές.

Χθες ο Κ. Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τους πρύτανεις του Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πάτρας. Ο κ. Σίμος Σιμόπουλος, τόνισε: «Δεν έχει μόνο σημασία το νούμερο, πόσοι απομένουν αλλά και ποιοι απομένουν και ποια ήταν η δουλειά την οποία έκανε ο καθένας και αν αυτοί μπορεί να αναπληρωθεί από κάποιους άλλους».

«Το κλίμα ήταν εποικοδομητικό θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις και κατ' ιδίαν και μετα πολλών», είπε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Γάτσιος. Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πατρών, Γ. Παναγιωτάκης δήλωσε: «Μετά τη διαθεσιμότητα οι δρόμοι του Πανεπιστημίου είναι δύο: ή να λειτουργεί ή να λειτουργεί».


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.