Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Νέα εξέταση για τους άνδρες με προβλήματα γονιμότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προβλέπει αν οι άνδρες με αζωοσπερμία μπορούν να γίνουν γονείς μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η ανδρική υπογονιμότητα θεωρείται υπεύθυνη για τις μισές περίπου περιπτώσεις υπογονιμότητας στα ζευγάρια.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η διάγνωσή της είναι δύσκολη υπόθεση, αφού ο μόνος τρόπος για να μάθει ένας άνδρας αν παράγει σπερματοζωάρια ή όχι είναι να χειρουργηθεί. Η συμβατική μέθοδος διάγνωσης περιλαμβάνει αρχικά την εξέταση του σπέρματος κάτω από το μικροσκόπιο, ώστε να δουν οι ειδικοί αν υπάρχουν βιώσιμα σπερματοζωάρια και αν αυτή δεν δώσει απάντηση, τότε το επόμενο βήμα είναι η λήψη ιστού από τους όρχεις.

Είναι, λοιπόν, φυσικό πολλοί άνδρες να προτιμούν να μην υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία, αν δεν υπάρχει λόγος.
Ωστόσο, ένα νέο τεστ, που ανέπτυξαν καναδοί επιστήμονες, εντοπίζει δύο βιοδείκτες στο σπέρμα, που μπορεί να προβλέψουν αν η χειρουργική εξαγωγή του θα είναι επιτυχής, με άλλα λόγια μπορούν να προσδιορίζουν ποιος ασθενής θα επωφεληθεί τελικά από την επέμβαση.

Ο δρ. Keith Jarvi από το ερευνητικό κέντρο Lunenfeld-Tanenbaum στο Τορόντο του Καναδά, δήλωσε ότι «το άγιο δισκοπότηρο της έρευνας ήταν να βρεθεί ένας τρόπος, που να βοηθάει τους άνδρες να αποφύγουν περιττές βιοψίες όρχεων».

Βέβαια, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος ακόμα, μέχρις ότου η συγκεκριμένη εξέταση είναι κατάλληλη για χρήση στα κέντρα γονιμότητας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science Translational Medicine».


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.