Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Επεκτείνεται το δίκτυο βιολογικού καθαρισμού στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το έργο θα κοστίσει 2,6 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό βήμα για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του τουριστικού δήμου Πλατανιά στα Χανιά, αποτελεί η επέκταση του δικτύου λυμάτων της μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

Το μεσημέρι παρουσία του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργου Δεικτάκη, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και υπηρεσιακών παραγόντων, υπογράφηκε η εργολαβική σύμβαση για την έναρξη των εργασιών της 4ης φάσης επέκτασης του δικτύου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,6 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την επέκταση του εσωτερικού δικτύου λυμάτων των οικισμών Ξαμουδοχώρι και Βλαχερωνίτισσα, τους αγωγούς σύνδεσης με τον κύριο αγωγό, καθώς και την ενίσχυση δύο αντλιοστασίων.

Όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, το έργο που, όπως είπε, αναβαθμίζει περιβαλλοντικά την περιοχή, εντάχθηκε στο περιφερειακό πρόγραμμα έργων. Όπως επισήμανε, με το έργο αυτό κλείνει ο κύκλος αυτής της προγραμματικής περιόδου και ήδη η περιφέρεια Κρήτης προχωρεί τον σχεδιασμό για ένταξη έργων που αφορούν το περιβάλλον στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης έκανε λόγο «για ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της περιοχής, ανταποδοτικό για τους πολίτες».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, μέχρι σήμερα στο βιολογικό καθαρισμό του Βόρειου Άξονα έχουν υλοποιηθεί έργα επέκτασης του δικτύου 5,2 εκατομμυρίων ευρώ που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος τόσο του παραλιακού μετώπου, όσο και της ενδοχώρας του δήμου.

Ο κ. Μαλανδράκης ανακοίνωσε ότι ήδη ο δήμος, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειου Άξονα (ΔΕΥΑΒΑ), έχει υποβάλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος μελέτη κόστους 500.000 ευρώ που αφορά τη διαχείριση της λάσπης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ Γιάννης Σταματάκης, αναφερόμενος στην εργολαβική σύμβαση που υπογράφηκε έκανε γνωστό ότι ποσό 1,6 εκατ. ευρώ αφορά την επέκταση του δικτύου στους δύο οικισμούς, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά συμπληρωματικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Με την εκτέλεση της εργολαβίας θα κατασκευαστούν 4.000 μέτρα αγωγών και εσωτερικά δίκτυα 3.200 μέτρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.