Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Διαδικτυακή πύλη με τα μνημεία της Μακεδονίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δημιουργίας portal προανήγγειλε ο Θόδωρος Καράογλου αναφερόμενος στα οφέλη του θρησκευτικού τουρισμού.

Τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης για την προβολή των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων της Βόρειας Ελλάδας προανήγγειλε ο υπουργός Μακεδονίας.

Ο Θόδωρος Καράογλου δήλωσε ότι εκτός από τη διαδικτυακή πύλη θα εκδοθεί και οδικός χάρτης εκκλησιών, μοναστηριών και άλλων θρησκευτικών χώρων της περιοχής, με στόχο την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο υπουργός έκανε την ανακοίνωση για το διαδικτυακό portal, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 2ου Συνεδρίου Προσκυνηματικού Τουρισμού, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 29ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «Philoxenia».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα οφέλη του θρησκευτικού τουρισμού. Χαρακτηριστικά ανέφερε το συνάλλαγμα που αφήνουν οι Έλληνες κάθε φορά που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη για να δουν την Αγιά Σοφιά, τους 7,5 εκατομμύρια τουρίστες που ταξιδεύουν στη Ρώμη για να επισκεφθούν το Βατικανό. Τέλος, υπενθύμισε ότι ένα ολόκληρο νησί, η Τήνος, στηρίζει την οικονομική του ύπαρξη στη θαυματουργή δύναμη της Παναγίας.

«Από το ξενοδοχείο και το ταπεινό εστιατόριο που βρίσκεται δίπλα σε ένα μοναστήρι μέχρι τους αγιογράφους, τους ξυλογλύπτες και τους λοιπούς επαγγελματίες, υπάρχει μια μεγάλη επιχειρηματική “αλυσίδα” χιλιάδων ανθρώπων που ζουν από τις προσκυνηματικές περιηγήσεις» σημείωσε ο κ. Καράογλου.

«Λειτουργώντας λοιπόν ενισχυτικά προς αυτήν την κατεύθυνση, με πρωτοβουλία μας, δρομολογείται η δημιουργία ενός portal το οποίο θα προβάλλει διεθνώς τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της Μακεδονίας και της Θράκης, βοηθώντας στην αύξηση του τουρισμού αυτής της μορφής», πρόσθεσε.

Όπως διευκρίνισε, ο θρησκευτικός οδικός χάρτης θα βοηθήσει τους χιλιάδες επισκέπτες να εντοπίσουν και να καθορίσουν τις διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να επισκεφθούν τα σημεία αναφοράς της Ορθοδοξίας, που βρίσκονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.