Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τα «πάρτι» στο ΑΠΘ στο επίκεντρο σύσκεψης στην εισαγγελία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κυκλώματα αποκομίζουν αφορολόγητα κέρδη και δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία του ιδρύματος.

Σύσκεψη στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το πρωί με θέμα τα πάρτι που διοργανώνονται στους χώρους του ΑΠΘ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Ευάγγελος Μαδεμλής, εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών του ιδρύματος και υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν ο αντιπρύτανής του Γιάννης Παντής και ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Γεώργιος Δέλλιος, οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για το φαινόμενο των αυθαίρετων και αυτοσχέδιων πάρτι που λαμβάνουν χώρα τα Σαββατοκύριακα.

Οι εκπρόσωποι του πανεπιστημίου αναφέρθηκαν σε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ίδρυμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου που όμως δεν εξαλειφθεί, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος.

Πρόσφατα, έπειτα από ενέργειες του ΑΠΘ ματαιώθηκε πάρτι που επρόκειτο να διοργανωθεί στο χώρο της Νομικής. Από μπλόκο κλιμακίου του ΣΔΟΕ εντοπίστηκε φορτηγό το οποίο μετέφερε ποτά, για τα οποία δεν υπήρχε ούτε ένα παραστατικό. Μάλιστα, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ανάλογες ενέργειες να επαναληφθούν και το επόμενο διάστημα.

Από τα πάρτι στους χώρους του πανεπιστημίου, κυκλώματα επιτήδειων που λειτουργούν στο όνομα φοιτητικών παρατάξεων αποκομίζουν αφορολόγητα κέρδη, αφού όλα τα εμπορεύματα διακινούνται χωρίς παραστατικά

Σε ό,τι αφορά την μικροεγκληματικότητα (ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο) που απασχολεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι μετέχοντες στη σύσκεψη φέρονται να επισήμαναν την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του πανεπιστημίου και των διωκτικών Αρχών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.