Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

«Μπλόκο» σε νοσοκομειακά απορρίμματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλη ποσότητα επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων απέτρεψαν να απορριφθεί στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Φυλής οι υπηρεσίες του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Η ποσότητα των νοσοκομειακών αποβλήτων που κατ’ εκτίμηση ανέρχονταν στους επτά τόνους εισήλθε στον ΧΥΤΑ προς απόρριψη, αναμειγμένη με οικιακά απορρίμματα και εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ κατά τη διάρκεια μακροσκοπικού ελέγχου.



Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Οι υγειονομικές μονάδες πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη χωριστή διαλογή των νοσοκομειακών απορριμμάτων. Είναι ο μόνος τρόπος να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και το περιβάλλον. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του ΕΔΣΝΑ που υπό δύσκολες συνθήκες εργασίας έκαναν στο ακέραιο το καθήκον τους και εντόπισαν το συγκεκριμένο περιστατικό».



Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ενημέρωσε για το περιστατικό τον Υπουργό Υγείας. Επίσης ενημερώθηκε η Εισαγγελία Περιβάλλοντος, η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ για την διερεύνηση της υπόθεσης και την αναζήτηση ευθυνών, ενώ ενημερώθηκε η υγειονομική μονάδα από την οποία φέρεται να προέρχονται τα εν λόγω απόβλητα.

Επισημαίνεται ότι για τη διαχείριση των νοσοκομειακών απορριμμάτων ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής λειτουργεί από το 2002 τη μόνη περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη μονάδα διαχείρισης του συνόλου των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων (ΕΙΑ) στην Ελλάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.