Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

O χειρουργός με τη μεγάλη καρδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεάν επεμβάσεις σε παιδιά με καρδιολογικά προβλήματα πραγματοποιεί ήδη στο νοσοκομείο Παίδων "Μητέρα" ο διάσημος για την φιλανθρωοική του δράση σε ολόκληρο τον κόσμο, Αυξέντιος Καλαγκός, καθηγητής στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γενεύης.

Ο Έλληνας γιατρός από την Κωνσταντινούπολη συμφώνησε να επισκέπτεται το Παίδων "Μητέρα" κάθε μήνα και να διενεργεί αφιλοκερδώς καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.



Ήδη μάλιστα έχει χειρουργήσει με επιτυχία 4 περιστατικά, σε συνεργασία με την παιδοκαρδιοχειρουργική ομάδα του νοσοκομείου και την Παιδοκαρδιολογική κλινική του.

Ο κ. Καλαγκός υπήρξε μαθητής του Αλέν Καρμπεντιέ και του Μαγκντί Γιακούμπ, με τον οποίο μάλιστα στη συνέχεια συνεργάστηκε στενά επί σειρά ετών. Σήμερα είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο νοσοκομείο της Γενεύης. Το 1998 ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα "Καρδιές για όλους" και το 2002 ίδρυσε και έκτοτε προεδρεύει στο "Ίδρυμα Καλαγκού" που αναπτύσσει φιλανθρωπικές δράσεις σε όλο τον κόσμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.