Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η Άννα Καραμανλή για τους ηλικιωμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, η Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, διοργάνωσε συζήτηση με θέμα τον Σεβασμό στα Δικαιώματα των Ηλικιωμένων, στην οποία συμμετείχε ως μέλος η κυρία Καραμανλή.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση της, η Άννα Καραμανλή, αφού περιέγραψε την σημερινή κατάσταση, τόνισε πως για τους εκπροσώπους της Πολιτείας, τα δικαιώματα των ηλικιωμένων αποτελούν υποχρεώσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στην ανάγκη της παροχής όλων των διευκολύνσεων από την πολιτεία για την Ενεργό Γήρανση, να παραμείνουν με άλλα λόγια οι ηλικιωμένοι δραστήριοι και ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Η Άννα Καραμανλή σημείωσε πως οι συμπολίτες μας χρειάζονται ένα κράτος πρόνοιας, συμπληρώνοντας πως πρέπει να νιώθουν πως δεν είναι μόνοι. Η πολιτεία πρέπει να διαφυλάξει την δυνατότητα τους να ζουν με αυτονομία και να προασπίσει την υγεία τους.

Κλείνοντας την τοποθέτηση της, η Άννα Καραμανλή υπογράμμισε πως οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ανήκουν στο κομμάτι των αδυνάτων που θα ενισχυθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα. Όπως ανέφερε «Είναι μια κοινωνική απαίτηση και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για μας».

Τέλος, ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει την εξαίρεση των χαμηλοσυνταξιούχων από το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ και τόνισε πως χρειαζόμαστε προγράμματα εθελοντισμού που θα προωθήσουν την συνεργασία μεταξύ ηλικιωμένων και νέων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.