Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Εφαρμόστε τη διαθεσιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή με την οποία ζητεί να εφαρμόσουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) περί διαθεσιμότητας και στη συνέχεια να παραδώσουν τα ονόματα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, απέστειλε στους πρυτάνεις ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας ανέφεραν ότι «η μη εφαρμογή της ΚΥΑ συνιστά παράβαση καθήκοντος» και προσέθεταν ότι «το αίτημα περί ανάκλησης της ΚΥΑ αποτελεί ανάκληση της εθνικής πολιτικής και της εθνικής προσπάθειας».

Σχετική εγκύκλιο αλλά και επιστολή προς τους πρυτάνεις και τους προϊσταμένους των διευθύνσεων του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων απέστειλε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής.

Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων οφείλουν να εφαρμόσουν την ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας 1.349 υπαλλήλων έως τις 9 Οκτωβρίου.

Οι πρυτάνεις από την πλευρά τους ζήτησαν σήμερα ανάκληση της απόφασης και συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή μέθοδο αξιολόγησης των δομών του πανεπιστημίου.

Παράλληλα, προανήγγειλαν ότι οι διοικήσεις των οκτώ πανεπιστημίων που θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη ενώ θα καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.