Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι παππούδες γιορτάζουν την τρίτη ηλικία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδήλωση σήμερα στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, οι ηλικιωμένοι του Ηρακλείου θα γιορτάσουν την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία. Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει μια εκδήλωση στο κέντρο «Κουρήτες», όπου τα μέλη του ΚΑΠΗ θα έχουν την ευκαιρία να δουν το φωτογραφικό υλικό των δράσεων στις οποίες συμμετείχαν κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το prismanews.gr, με την αντιδήμαρχο, Δέσποινα Συγγελάκη, η οποία δήλωσε: Εδώ και τρία χρόνια δεν είχε γίνει κάποια εκδήλωση για τους ηλικιωμένους του Ηρακλείου. Τα ΚΑΠΗ Ηρακλείου ωθούν τους ηλικιωμένους να έχουν ενεργό δράση στην κοινωνία εντάσσοντας τους σε διάφορες ομάδες εργασίας».

Και συμπλήρωσε: «Με σωστή καθοδήγηση και σχεδιασμό οι ηλικιωμένοι δεν μένουν απομονωμένοι και μεταφέρουν τις γνώσεις τους στις νεώτερες γενιές. Μεταλαμπαδεύοντας τις παραδόσεις στις νέες γενιές είναι χαρούμενοι. Αυτό λειτουργεί και σαν επαγγελματικός προσανατολισμός, καθώς τεχνικές παρασκευής προϊόντων, που δεν χρησιμοποιούνται σήμερα, όπως παρασκευή σαπουνιού από λάδι, επιβιώνουν. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι είναι στο περιθώριο, ούτε αν είναι άνεργος, ούτε αν είναι ηλικιωμένος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.