Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Επίδομα θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία & χρόνιες παθήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01.10.2013

Με επιστολή της στο υπουργείο Οικονομικών η ΕΣΑμεΑ επανέρχεται στο φλέγον θέμα της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους.

Η οικονομική δυσπραγία της πλειονότητας των ατόμων με αναπηρία αποτυπώνονταν σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές Στατιστικές Μελέτες και πριν την οικονομική κρίση. Μετά από 3 και πλέον χρόνια εντεινόμενης οικονομικής κρίσης είναι πασιφανές είναι ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους έχουν βιώσει σε πολλαπλάσιο βαθμό τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αφού επιβαρύνονται με πρόσθετα έξοδα για την αντιμετώπιση των αναγκών της αναπηρίας τους.

Η Συνομοσπονδία τονίζει ότι επιβάλλεται να ληφθούν πρόσθετα κοινωνικά κριτήρια, με όποιον τρόπο και αν διατεθεί τελικά το επίδομα.

Στον καθορισμό εισοδηματικού κριτηρίου πρέπει να ληφθεί υπόψη το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών της αναπηρίας, συνυπολογίζοντας ότι το κόστος αυτό βαίνει αυξανόμενο λόγω της συρρίκνωσης και υποβάθμισης των δομών του κοινωνικού κράτους.

Ειδικά για άτομα που η ζωή τους εξαρτάται από μηχανική υποστήριξη ή έχουν αδυναμία μετακίνησης και για άτομα με αναπηρία που κατοικούν σε περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλη χρονική περίοδο ζητείται η χορήγηση του επιδόματος, ανεξαρτήτως εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 128 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.