Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή του ΙΣΑ στον υπ. Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας να εφαρμοστεί η εγκύκλιος, ώστε να παρέχεται η δωρεάν νοσηλεία στους ανασφάλιστους πολίτες.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρει:

«Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Δυνάμει της υπ΄ αριθμ. Πρωτ. Υ4Α/ΟΙΚ. 70456/25.07.2013 εγκυκλίου σας με θέμα: «Παροχή διευκρινήσεων σχετικά με την διαδικασία έγκρισης για τη δωρεάν νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κατόχους βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας και σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύνατους αλλοδαπούς που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια», γίνεται σαφές ότι τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας οφείλουν για σοβαρούς λόγους υγείας να παρέχουν δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη σε πολίτες οικονομικά αδύναμους, ανασφάλιστους, κατόχους βιβλιαρίων οικονομικής αδυναμίας και αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια.

Πλην όμως, στα πλαίσια παραπομπής ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ και ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΩΝ για τη ζωή περιστατικών ανασφάλιστων αρρώστων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπήρξαν περιστατικά που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή και δεν εξυπηρετήθηκαν από κάποια δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, παρόλο που υπήρχε η ιατρική διάγνωση για το επείγον του νοσήματος.

Παρακαλείσθε όπως πράξετε τα δέοντα προκειμένου να εφαρμόζονται ορθά τα αναφερόμενα στην ως άνω εγκύκλιο ώστε να μην πεθάνουν στο δρόμο οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, έγκυοι υψηλού κινδύνου και άλλοι ασθενείς που κινδυνεύουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ       ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Κοιν: Όλες τις Υ.ΠΕ της χώρας και τα Νοσοκομεία αρμοδιότητάς τους.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.