Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Προσλήψεις 2.135 αναπληρωτών στην ειδική αγωγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορούν τις ειδικότητες δασκάλων και νηπιαγωγών ειδικής αγωγής.

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πρόσληψη συνολικά 2.135 αναπληρωτών στην ειδική αγωγή. Οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ και αφορούσαν τις ειδικότητες των δασκάλων (ΠΕ71, ΠΕ70.50) ειδικής αγωγής και των νηπιαγωγών ειδικής αγωγής (ΠΕ61, ΠΕ60.50).

Τη μερίδα του λέοντος είχε η ειδικότητα των δασκάλων, καθώς προσελήφθησαν 1.732 δάσκαλοι ενώ οι προσλήψεις στους νηπιαγωγούς έφθασαν τις 403. Οι προσλήψεις όπως προειπώθηκε δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του οποίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.644 προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι προσλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της υλοποίησης των πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Οι προσληφθέντες θα πρέπει να παρουσιαστούν το διάστημα από 1η έως και 3 Οκτωβρίου στις διευθύνσεις όπου προσελήφθησαν για να τοποθετηθούν σε σχολεία.

Εκτός από τις πιο πάνω προσλήψεις το Υπουργείο ανακοίνωσε και την πρόσληψη δυο νηπιαγωγών στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου με ημερομηνίες παρουσίασης για ανάληψη υπηρεσίας 1 και 2 Οκτωβρίου. Οι προσλήψεις αυτές συνδέονται κατά πολλούς με την έντονη διαμαρτυρία γονέων στην Ικαρία.


Ειδικότητα
Αριθμός Προσληφθέντων
Δάσκαλοι ειδικής αγωγής
1.732
Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής
403
Νηπιαγωγοί
2
Σύνολο
2.137

Όσοι ενδιαφέρονται να δουν τα ονόματα των προσληφθέντων μπορούν να ανατρέξουν στους ακόλουθους δικτυακούς τόπους...

Προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών στην παράλληλη στήριξη: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2013/130930_SMEA_Parallili_Stiriksi.zip

Προσλήψεις στην ειδική αγωγή: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2013/130930_Anaplirotes_New_Tech.zip

Προσλήψεις νηπιαγωγών: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2013/130930_C_fasi_PE60.xls


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.