Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Tα κριτήρια προσλήψεων στη ΔΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προτεραιότητα στους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ, τους άνεργους και τους πολύτεκνους για την πρόσληψη στον μεταβατικό φορέα που θα λειτουργήσει για δυο μήνες, δίνει η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε χθες στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Συνολικά, σύμφωνα με την προκήρυξη, εγκρίθηκε η πρόσληψη 589 συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας που θα στελεχώσουν το μεταβατικό φορέα έως ότου εκπέμψει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ το κόστος της μισθοδοσίας τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ.

Οι 589 θέσεις αφορούν διοικητικό προσωπικό, τεχνικούς, υπαλλήλους προγράμματος και δημοσιογράφους που θα εργασθούν τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Καστοριά, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, τα Ιωάννινα, την Ακαρνανία, το Πήλιο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Γεράνεια, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κρήτη, και την Πάτρα.

Καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων είναι η 2α Αυγούστου, ενώ υπογραμμίζεται ότι η διαδικασία αυτή θα παραμείνει «ανοικτή» μέχρι «να πληρωθούν οι 2.000 θέσεις» των συμβασιούχων.

Ποιοι προκρίνονται

Βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός υποψηφίου στον ενδιάμεσο ραδιοτηλεοπτικό φορέα θα είναι η προηγούμενη εργασιακή εμπειρία στην ΕΡΤ, αλλά και γενικά η προϋπηρεσία στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Συγκεκριμένα, όσοι εργάζονταν τουλάχιστον 2 χρόνια στην ΕΡΤ αποδεδειγμένα και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλο εργοδότη, θα λάβουν 200 μονάδες στην αξιολόγηση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα λαμβάνουν 10 μόρια ανά μήνα «ευδόκιμης εμπειρίας» σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Παράλληλα, ο αριθμός των μορίων των υποψηφίων να αυξάνεται ανάλογα με τα υπόλοιπα τυπικά προσόντα, αλλά και με το αν ανήκει σε κάποια ειδική κατηγορία. Συγκεκριμένα «πριμοδότηση» δίνουν:

• Το πανεπιστημιακό πτυχίο, τα μεταπτυχιακά

• Η γνώση ξένων γλωσσών

• Κοινωνικά κριτήρια, όπως πολύτεκνος, ή μέλος πολύτεκνης οικογένειας

• Γονέας ανήλικων τέκνων

• Γονέας ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας

Οι αιτήσεις που θα κατατεθούν από τους υποψηφίους για το μεταβατικό στάδιο θα ισχύσουν και για τον διαγωνισμό που αναμένεται να κηρυχθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα για το μεγάλο διαγωνισμό των 2.000 θέσεων που προβλέπονται στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.