Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μειώθηκαν λόγω κρίσης οι εθελοντές για την πυροπροστασία του Ολύμπου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Εθελοντίκη Ομάδα Δράσης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της νότιας Πιερίας.

Έλλειψη εθελοντών για την πυροπροστασία του Ολύμπου παρουσιάζει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας, «η δυσχερής οικονομική κατάσταση των πολιτών, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος μετακίνησης, έχουν επηρεάσει αρνητικά τη συμμετοχή των εθελοντών, ειδικά στο παρατηρητήριο των Νέων Πόρων».

Κάθε χρόνο η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του Ν.Πιερίας υλοποιεί το πρόγραμμα «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος», όπου εθελοντές μεταβαίνουν στα τρία παρατηρητήρια του Ολύμπου και με βάρδιες εποπτεύουν την περιοχή για την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Φέτος όμως, έχουν καταφέρει να καλύψουν μόνο το 68,13% των αναγκών τους.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα και στα τρία παρατηρητήρια συμμετέχουν 227 οικογένειες και καλύπτουν 248 βάρδιες (συνολικό ποσοστό κάλυψης: 68,13%)

Όπως ανακοινώνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, «στο παρατηρητήριο των Ν. Πόρων, από την Παρασκευή 26 Ιουλίου υπάρχουν πολλά κενά τα οποία πρέπει επειγόντως να καλυφτούν».

Το συγκεκριμένο παρατηρητήριο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από την Κατερίνη (80-90 χιλιόμετρα διαδρομή).

Η Εθελοντίκη Ομάδα Δράσης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της νότιας Πιερίας να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και να καλύψουν τα κενά του παρατηρητηρίου που βρίσκεται στην περιοχή τους.

Αυτό το καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί συνολικά 364 βάρδιες στα τρία παρατηρητήρια του νομού Πιερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.