Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

O Σεΐχης του Ντουμπάι απένειμε χάρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην πατρίδα της θα μπορέσει να επιστρέψει η Μάρτε Ντάλελβ καθώς πήρε χάρη σήμερα από τις αρχές του Ντουμπάι. Η νεαρή Νορβηγίδα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 16 μηνών στο εμιράτο επειδή κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού.


Μαζί με την 24χρονη, πήρε χάρη και ο εργοδότης της, τον οποίο είχε καταγγείλει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, ο άνδρας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 13 μηνών για κατανάλωση αλκοόλ και συναινετική ερωτική σχέση με την υπάλληλό του.

"Με ενημέρωσαν ότι πήρα χάρη", είπε η ίδια η Ντάλελβ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι της έχουν επιστραφεί τα ταξιδιωτικά έγγραφά της και σκοπεύει να φύγει από το Ντουμπάι για τη Νορβηγία το συντομότερο δυνατόν. "Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενη. Αυτή ήταν η τέλεια κατάληξη", πρόσθεσε χαμογελαστή η νεαρή γυναίκα μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πολιτιστικό κέντρο το οποίο στεγάζει μια νορβηγική εκκλησία στο Ντουμπάι, όπου είχε καταφύγει τις τελευταίες ημέρες.

Η Ντάλελβ είχε καταδικαστεί για προσβολή των ηθών, δηλαδή γιατί είχε σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου, για ψευδορκία και κατανάλωση αλκοόλ, αφού προηγουμένως είχε καταγγείλει τον εργοδότη της, έναν 30χρονο Σουδανό, ότι την βίασε κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού.

Από το Όσλο, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ράγκνιλντ Ίμερσλουντ δήλωσε ότι στην 24χρονη απονεμήθηκε χάρη από τον κυβερνήτη του Ντουμπάι, σεΐχη Μοχάμεντ Μπεν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, που είναι επίσης αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η πρεσβεία της Νορβηγίας στα Εμιράτα επιβεβαίωσε ότι η Ντάλελβ όχι μόνο είναι ελεύθερη να φύγει από το Ντουμπάι όποτε θέλει, αλλά μπορεί και να επιστρέψει, εάν το επιθυμεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.