Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σκορδάς: Με ειδικό σήμα για τον ΦΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη προχθεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, γνωστοποίησε νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, μιλώντας στην τηλεοπτική πρωινή εκπομπή του MEGA, αντί του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, που ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί.

Ο κ. Σκορδάς δήλωσε: «Από όλους τους φορείς που εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη, υπήρξε η δέσμευση για άμεση μεταφορά της μείωσης του ΦΠΑ στις τιμές καταναλωτή, στις τελικές τιμές».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτό για το οποίο μπορεί να κρατάνε κάποια επιφύλαξη, είναι αν σε όλες τις επιχειρήσεις θα μπορέσει να γίνει συνολική μείωση του ποσοστού της μείωσης του ΦΠΑ. Γιατί ξέρετε ότι πολλά από τα καταστήματα, για να κρατήσουν την πελατεία τους, είχαν ήδη κάνει μειώσεις τιμών».

Όπως είπε, μέσα στην εβδομάδα, θα υπογραφεί ένα σύμφωνο τιμής μεταξύ του υπουργείου και των φορέων που εκπροσωπήθηκαν στη προχθεσινή σύσκεψη, όπου θα υπάρχει ένα διακριτικό σήμα, που θα παίρνουν από τους φορείς τους, δηλαδή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων ή από το Σύνδεσμο Αλυσίδων Εστίασης, εφόσον πηγαίνουν εκεί οι επαγγελματίες και δεσμεύονται για τη μείωση της τιμής.

Σε ερώτηση για το πως θα προκύπτει αυτή η δέσμευση, ο κ. Σκορδάς επεσήμανε ότι η δέσμευση θα προκύπτει με την υποβολή του παλιού τους τιμοκαταλόγου και με την εκτύπωση στον καινούργιο των παλιών και νέων τιμών.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι και το υπουργείο και οι φορείς των εστιατόρων θα αναρτούν στις ιστοσελίδες τους τις επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά, το σήμα θα το λαμβάνουν από τις ενώσεις, που τους εκπροσωπούν. Τόνισε ότι το σήμα θα είναι κοινό και θα υπάρχουν δύο σήματα. Το ένα, όπως υπογράμμισε, θα είναι γι΄ αυτούς που μεταφέρουν 100% τη μείωση του ΦΠΑ και το άλλο γι΄ αυτούς που θα έχουν μικρότερη μείωση απ΄ αυτή του συνόλου της μείωσης.

Δείτε το βίντεο από το πρωινό του MEGA:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.